Ook suppen kan voortaan in Rooi.
Ook suppen kan voortaan in Rooi. Foto: Hans van den Wijngaard

In Rooi kan je je prima vermaken in de vakantie

Recreatie en Toerisme

Roois vakantie vermaak

Er is in en rondom Sint-Oedenrode genoeg te doen. Er zijn niet alleen evenementen, maar het barst ook van de activiteiten. DeMooiRooiKrant zet ze voor je op een rijtje:

Vresselse Hut
De meeste zullen de Vresselse Hut kennen van het kegelen. Maar ook buiten kan je je met je kroost goed vermaken in de grote buitenspeeltuin. Bovendien is er voor de oudere kinderen ook een avontuurlijke survivalbaan.
www.devresselsehut.nl 

SupRooi
De Dommel biedt tal van uitkomsten tegen verveling. Zo kan je er prachtige wandelingen maken langs de rivier. De Dommel kan je ook verkennen op een supboard van SupRooi. Dit kan je het hele jaar door doen!
www.suprooi.nl

Kanoën Dommelzicht
Niet alleen per supboard kan je de Dommel en de omgeving verkennen, ook met de kano. Dommelzicht wordt momenteel verbouwd, echter kan je wel kano’s huren. Ze bieden diverse kano’s aan. Vaar jij vanaf Son naar Sint-Oedenrode (2,5 uur) of van Sint-Oedenrode naar Kasteren (3,5 uur)?
www.dommelzicht.nl

Streekpark Kienehoef
Je zou je een hele dag kunnen vermaken bij Streekpark Kienehoef. De kids kunnen klimmen en klauteren in de speeltuin, waarna je samen de dieren van Kinderboerderij Kienehoeve kunt ontdekken. In een roei- of trapboot kan je een avontuurlijke boottocht over het water van Streekpark Kienehoef maken of het waadpad ontdekken. Daarnaast kan je lunchen, dineren en/of borrelen bij De Helden van Kien.
www.streekparkkienehoef.nl

SolexVerhuurRooi
Sint-Oedenrode en omgeving verkennen op de solex? SolexVerhuurRooi biedt meerdere mooie routes. Bovendien kan je genieten van een pauze bij een van de horecagelegenheden in de buurt.
www.solexverhuurrooi.nl

UitjesRooi
Een sportief of relaxt uitje in Sint-Oedenrode? UitjesRooi heeft veel mogelijkheden. Van e-chopper rijden tot bumping ball en lasergamen. Verzamel je vrienden en huur een silent disco of karaoke set voor een avond vol plezier.
www.uitjesrooi.nl

Gasthuishoeve
Ook bij de Gasthuishoeve kan je een dag vullen. Met diverse workshops als pizza bakken, bierbrouwen, hout branden en klompen leren maken wordt je zelf aan de slag gezet. Bovendien kan je genieten van de prachtige tuin van de Gasthuishoeve onder het genot van een hapje en drankje.
www.gasthuishoeve.nl

TIP ‘t Roois Gasthuisje
Het Toeristisch Informatie Punt (TIP) biedt niet alleen tientallen fiets- en wandelroutes. Ook organiseren zij wandelingen door Rooi met gids, bieden ze rondleidingen aan door de Knoptoren en verkopen zij échte Rooise producten gemaakt door Rooise ondernemers. Daarnaast kan je verder de historie induiken in het museum voor Brabantse Mutsen en Poffers. Ook biedt ’t Roois Gasthuisje de Diependalers wandelroute aan. Spot jij met jouw kinderen alle Diependalers tijdens een rondje in de buitenlucht? Deze route is af te halen bij ’t Roois Gasthuisje en De Beleving.
www.natuurlijksintoedenrode.nl

Christ Boelens Jukeboxenmuseum
Elke zondag is het jukeboxenmuseum geopend. Hier kan je een prachtige collectie jukeboxen, gerestaureerd door Christ Boelens, bekijken. Bovendien kan je er terecht voor de aankoop van gerestaureerde jukeboxen.
www.jukeboxen.nlHoll Klompen
Denk je aan Sint-Oedenrode, dan denk je natuurlijk aan de klomp. Ben je op zoek naar Rooise souvenirs en échte klompen? Dan ben je bij Holl Klompen aan het juiste adres. Bovendien kan je een rondleiding krijgen door de klompenfabriek. En organiseren zij workshops houtbranden, klompen pimpen, klompen schilderen en heeft Holl Klompen een speciaal kids arrangement voor een leuke middag.
www.hollklompen.nlHoeve Strobol
Neem een duik in het verleden bij Hoeve Strobol. Hier staan tractoren, automobielen, ambachtelijk gereedschap en huishoudelijk gerei tentoongesteld. Met leuke anekdotes word je meegenomen op een zwerftocht langs herinneringen. Met een gigantische oppervlakte van 1600 vierkante meter en duizenden museumonderdelen kan je je uren vermaken. Bovendien is het museum omgeven door prachtige Brabantse natuur.
www.hoevestrobol.nl 

Bij Kato
Genieten van Brabantse gastvrijheid en het boerderijleven ontdekken? Bij Kato ervaar je het boerderijleven. Een leuk dagje weg voor jong en oud! Tijdens het tweede weekend van september kan je onder andere knuffelen met biggetjes tijdens het Weekend van het Varken.
www.bijkato.nl