Bertje en Leentje.
Bertje en Leentje. Foto:

Puzzelspeurtocht door het Mutsenmuseum

Recreatie en Toerisme Recreatie en toerisme

Sint-Oedenrode - ‘Willen jullie graag eens een keertje een puzzelspeurtocht maken?’ Deze vraag stellen de vrijwilligers van het Mutsenmuseum aan de Kerkstraat aan alle basisschoolleerlingen. 

Ga dan naar het Sint Paulusgasthuis. Daar hebben Bertje en Leentje vroeger gewoond. Zij vinden het heel leuk om jullie iets te vertellen over hun leven in zo’n klein huisje, wat voor kleren ze aan hadden en over hun feest. Spannend hè!?

De mensen van het Mutsenmuseum hebben een puzzelopdracht gemaakt. Deze ligt voor jullie klaar in ‘t Roois Gasthuisje. Echt leuk om te doen en als je alle opdrachten goed hebt krijg je ook nog een mooi prijsje. Jullie mogen gratis naar binnen. Voor de grote mensen is de entree twee euro, maar voor hen is het ook heel leuk om het Mutsenmuseum te bezoeken.

Er is ook nog een mooie binnentuin, je kunt een foto maken met het vrouwtje met de poffer en in ‘t Roois Gasthuisje is ook van alles te zien. Hebben ze jullie al nieuwsgierig gemaakt? Zij zijn open van dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Afbeelding