De eerste tien van Pvda/GroenLinks Meierijstad
De eerste tien van Pvda/GroenLinks Meierijstad Foto: Pvda/GroenLinks Meierijstad
video

De eerste tien van PvdA/GroenLinks stellen zich voor in video

Politiek Politiek Meierijstad

Meierijstad - Maak kennis met de eerste tien Kandidaten van Pvda/GroenLinks Meierijstad voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Menno Roozendaal is eerste lijsttrekker van PvdA-GroenLinks in Meierijstad. 

De huidige PvdA-wethouder van Meierijstad wordt in de top-drie op de kandidatenlijst gevolgd door Arie de Zwart uit Schijndel en Kwafo Acquaah Arhin uit Mariaheide. Voorzitter Marja Stevens is dik tevreden met de lijst: “Een mooie mix van ervaring en nieuwkomers. En ik ben blij dat we nu meer kandidaten uit Veghel hoog op de lijst hebben, dat misten we in 2016 nog.” 

Silvia Derks (53) uit Veghel is op nummer 4 de eerste vrouw op de lijst. Zij is nu burgercommissielid namens de PvdA. Daarna volgt Wouter van der Staak (40) uit Sint-Oedenrode. Hij zat eerder namens de SP in Provinciale Staten, maar stapte over naar de PvdA. Daarna komen achtereenvolgens Loes van Dommelen (29) uit Zijtaart op 6, Veghelaar René Hildesheim (64) op 7, Rachid Kaddouri uit Veghel (32) op 8, Sharon Thonies (26 jaar) uit Veghel op 9 en Veghelaar Jan Witkamp (72) op nummer 10. De complete lijst telt vijftig mensen uit alle kernen en dorpen.