Ollandia pakt eerste punten

Politiek

Sint-Oedenrode - Op papier was het een uitwedstrijd voor Ollandia maar in de praktijk waren ze vandaag de gastheren van vv Fudicia.

Op verzoek van Fiducia werd immers de thuiswedstrijd van hen gespeeld op het veld van Ollandia en zal straks in maart 2018 de thuiswedstrijd van Ollandia op het veld van Fudicia worden gespeeld. Of dat enkel de oorzaak was voor het goede spel van Ollandia valt echter te betwijfelen.

Na de eerst twee wedstrijden te hebben verloren was er voor Ollandia alles aan gelegen om de drie punten in Olland te houden. Het opgekomen publiek kon onder heerlijke weersomstandigheden gaan genieten van een mooie wedstrijd en een mooi scoreverloop. Zo ging het spel in de eerste minuut van links naar rechts en was er van een overwicht door een van de partijen geen sprake. Wel straalde de aanvallen van Ollandia, mede door het goede spel van Steef van Dijke en de snelheid van de gebroeders Erven, meer gevaar uit dan die van de aanvallers van Fudicia. Toen Stefan Erven in de 26 minuut tegen gehouden moest worden door een overtreding binnen de 16 meter lijnen kon de scheidrechter niet anders dan de bal op de stip leggen. Steef van Dijke ging er achter staan en liet de keeper met een lage schuiver in de rechterhoek geen kans. Toen diezelfde Steef van Dijke er, na een voorzet van rechts door Stefan Erven, er door een geplaatste kopbal 2-0 van maakte was de wedstrijd in korte tijd gespeeld. Ollandia ging vrijer en daardoor beter spelen. De aanvallen liepen goed en de posities werden optimaal bezet.

Toen voor de rust, middels een goed lopende aanval, Stefan Erven er ook nog eens 3-0 van kon maken was de winst verzekerd en ging menig supporter met een goed gevoel naar de koffie.

In de tweede helft was het even bij de les blijven en er vol voor blijven gaan. De verdediging stond als een huis en met op de rechtsback plaats een zeer goed spelende Van Kessel kon de nul worden vastgehouden en de drie punten worden gevierd. Dat met een mooie aanval in de 90 minuut door Boyke Voets de 4-0 ook nog op het scorebord kon worden geplaatst was de bekende kers op de taart.

Nu maar hopen dat we deze inzet kunnen vasthouden voor alweer een thuiswedstrijd de volgende week tegen Tongelre.Gezien het spel en de beleving van onze spelers mogen de supporters ook dan een mooie wedstrijd verwachten. We zien u dan ook graag op 15 oktober om half drie op ons sportpark aan den Ekker in Olland