Afbeelding

Rooise leraren staken, basisscholen dicht

Politiek

Sint-Oedenrode - De Dag van de Leraar staat dit jaar op meerdere vlakken in het teken van het onderwijs. Op 5 oktober wordt er namelijk ook gestaakt door leraren in het basisonderwijs. Ook bij de basisscholen in Sint-Oedenrode gaat op deze dag de deur op de knip.

De leraren van alle basisscholen in Rooi leggen donderdag het werk neer. Met deze stakingsactie pleiten de leraren voor een lagere werkdruk en een hoger salaris. "Om kinderen goed onderwijs te blijven bieden, moet geïnvesteerd worden", vertelt Marieke Vervoort, lerares op Basisschool Kienehoef.

Leerkrachten die werkzaam zijn in het basisonderwijs gaan 5 oktober in groten getale naar het Zuiderpark in Den Haag om actie te voeren. Marieke is één van. Ze hoopt hiermee een duidelijk signaal af te geven aan de regering. Er is namelijk geld nodig om te investeren in kleinere klassen (waardoor het ziekteverzuim wordt verlaagd) én het salaris mag volgens Marieke gelijkgetrokken worden met collega's uit het voortgezet onderwijs. "Ons vak moet weer aantrekkelijk worden, zodat jonge mensen enthousiast raken om voor de klas te staan en alle leerkrachten de waardering krijgen die ze verdienen. Ik hoop dat de ministers overgaan tot actie en ons tegemoet komen."