Logo mooirooi.nl
  | Fotonummer: 5fbcbc
Politiek Meierijstad

Toch groen licht voor verhuizing Albert Heijn

  Politiek

Sint-Oedenrode – De laatste inhoudelijke raadsvergadering van Sint-Oedenrode is er een geworden met een flinke rol van betekenis. Nadat in de vorige vergadering een gelijkspel er voor zorgde dat het besluit om de verhuizing van de Albert Heijn werd uitgesteld, stemde ditmaal een meerderheid vóór.

Aan het begin van de vergadering was het vooral interessant wie er níet aanwezig was. Al snel werd duidelijk dat de stoel van Henri Raaijmakers (DGS/BVT) leeg bleef. Zou het dan weer een gelijkspel van 8-8 worden, waardoor Albert Heijn naar een verhuizing zou kunnen fluiten?
De vergadering kreeg een meer verrassende wending. Twee leden van DGS/BVT – namelijk Hans Hulsen en Jos Beerens – besloten zich alsnog aan te sluiten bij het standpunt van VVD en CDA en samen vormden ze een team. De meerderheid van 10 tegen 6 was gesmeed. Hulsen las een nieuw in te dienen amendement voor met aangepaste kaders. Die geven onder andere aan dat er een onderzoek komt naar de mogelijkheden van uitbreiding van het plangebied met andere aangrenzende percelen aan de Borchmolendijk en dat er een klankbordgroep zal worden geformeerd van omwonenden, belanghebbenden en deskundigen. "We gaan kijken hoe we de jurk toch passend kunnen maken", aldus Hulsen.
Hart voor Rooi bleef tegen het plan. Janneke van Vugt toonde zich emotioneel. "Een extra onderzoek? Wat dan? Dat wordt een onderzoek op een onderzoek omdat eerder gewenst onderzoek geen gewenste oplossing heeft gebracht. We nemen ons verlies met veel pijn in het hart. Ik ben niet trots op hoe dit allemaal gegaan is." Wethouder van Burgsteden vertelde even later juist wel trots te zijn en dat hij gelukkig is met de kaders. Volgens hem is de verhuizing goed voor de toekomst voor het centrum en de burgers van Sint-Oedenrode. CDA'er Coby van der Pas toonde zich eveneens een tevreden mens omdat volgens haar de 'economische kracht van het centrum zo behouden blijft.'
 

reageer als eerste
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u vertrouwen in RutteIII?Reageren!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227001&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooirooi.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>