Logo mooirooi.nl
Thijs van Zutphen (r) is aan het woord.  | Fotonummer: 085ec4
Thijs van Zutphen (r) is aan het woord.
Politiek Meierijstad

Lijsttrekkers sparen elkaar

  Politiek

Sint-Oedenrode - De fractievoorzitters van de partijen die straks in grote lijnen samen de nieuwe gemeenteraad van Meierijstad gaan vormen, kwamen maandagavond bijeen voor een debat bij Ahrend in Sint-Oedenrode. Op uitnodiging van Platform Ondernemend Meierijstad (POM), een vertegenwoordiging van zeven ondernemersverenigingen uit de drie gemeenten. Het werd een debat wat nooit echt tot de kern kwam. Bovendien vielen de lijsttrekkers elkaar nauwelijks inhoudelijk aan.

Aan de gecreëerde arena lag het niet, aan gespreksleider Arthur Frieser ook niet. Het plaatje oogde professioneel en had een setting van Nieuwsuur kunnen zijn. De reden dat het echte debat nooit losbarstte? De kans is groot dat van te voren is afgesproken dat iedereen ongeveer evenveel zijn zegje mocht doen. Daarnaast ontbrak de tijd om het debat los te laten gaan en de 'wet van de sterkste' te laten prevaleren. Bovendien proefden de ondernemers in de zaal dat vooral het eigen programma werd opgedreund. Logisch, maar om in een debat extra sterk voor de dag te komen is het scoren geblazen als de ander op de eigen inhoud kan worden 'gepakt'. Dat gebeurde zelden tot nooit. Alleen CDA voorman Jan Goijaarts lukte het twee keer.

Lees verder in DeMooiRooiKrant van deze week

reageer als eerste
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u vertrouwen in RutteIII?Reageren!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227001&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooirooi.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>