Logo mooirooi.nl
  | Fotonummer: 89d512
Politiek Meierijstad

Biovergisting en AZC: hete hangijzers afgekoeld

  Politiek

Sint-Oedenrode: Er zijn zo van die onderwerpen, ook in Rooi, die explosief in het nieuws komen maar met een sisser aflopen. De gemeenteraadsvergadering besprak er afgelopen donderdag twee: de biovergisting aan de Wolvensteeg, en de opvang van vluchtelingen in het voormalige Damianenklooster aan de Schijndelseweg.

Met een uitspraak van de Raad van State is de strijd over de aanleg van de biovergistingsinstallatie in het voordeel van de initiatiefnemer beslecht. Daardoor was een aanpassing in het bestemmingsplan buitengebied nodig. De gemeenteraad was van oordeel dat de RvS de risico's voor de verkeersveiligheid te licht had gewogen vanwege de verwachte toename van vrachtverkeer (ook al heeft de initiatiefnemer naar eigen zeggen de plannen gewijzigd waardoor uitsluitend mest van eigen en omliggende veehouderijen wordt verwerkt, red). "Het klinkt misschien vreemd, maar u moèt formeel instemmen met dit voorstel" aldus burgemeester Peter Maas. Aldus geschiedde.

Lees woensdag meer in DMRK

Reageer op dit nieuws 1
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u vertrouwen in RutteIII?Reageren!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227001&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooirooi.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>