Logo mooirooi.nl
v.l.n.r. Danielle Aarts-van de Loo,  Cathy Buiting , Piet van Berkel  en Marianne Bruin-van Groningen,   | Fotonummer: 0c31fd
v.l.n.r. Danielle Aarts-van de Loo, Cathy Buiting , Piet van Berkel en Marianne Bruin-van Groningen,
Algemeen / Sint-Oedenrode

Op weg naar Meierijstad Fair Trade

  Politiek

Sint-Oedenrode - De afgelopen maanden is een initiatief gestart om de gemeente Sint-Oedenrode tot een Fairtrade Gemeente te maken. Binnen toekomstig Meierijstad is Schijndel nu al Fair Trade Gemeente en Sint-Oedenrode en Veghel willen, in overleg en samenwerking, elk afzonderlijk ook de titel verwerven. Vervolgens wordt dan Meierijstad Fair Trade Gemeente.

Er is zowel in Veghel als in Sint-Oedenrode een werkgroep opgericht om dit te realiseren. De eerste stap van de werkgroep Sint-Oedenrode was het opstellen van een Plan van Aanpak waar het college van B&W van Sint-Oedenrode in haar vergadering van 31-5-2016 mee heeft ingestemd. Met deze instemming is ook het startsein gegeven voor de rest van de campagne. Streven is om het certificaat Fairtrade Gemeente in 2017 te realiseren.

Nulmeting
Om aan de criteria te voldoen is er naast medewerking van de gemeente, ook medewerking van de plaatselijke supermarkten, horeca ondernemingen, kledingwinkels etc. van essentieel belang. Om te zien hoe de huidige situatie is en waar er wellicht nog slagen kunnen worden gemaakt, gaat de werkgroep binnenkort van start met een zogenaamde nulmeting. Deze nulmeting wordt middels een brief en via de media aangekondigd. Vervolgens zal er via een enquête en persoonlijke bezoeken zoveel mogelijk informatie worden verzameld. Deze nulmeting wordt uitgevoerd door de werkgroep samen met een aantal studenten in het kader van een maatschappelijke stage. Mochten er nog studenten zijn die hier interesse in hebben dan kunnen ze via onderstaand adres contact met ons opnemen.

Lees woensdag meer in DeMooiRooiKrant


Reageer als eerste
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u vertrouwen in RutteIII?Reageren!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227001&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooirooi.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>