Afbeelding
foto: 112nieuwsonline.nl (Foto: 112nieuwsonline.nl)

Verdachten keienongeluk Schijndel hebben bekend

Politie

Schijndel - De drie verdachten die eind januari zijn opgepakt voor hun betrokkenheid bij het tragische kei-incident op de Structuurweg in Schijndel, hebben hun daad bekend. De 19-jarige en twee 17-jarige daders uit Schijndel hebben toegegeven dat zij een ruim veertig kilo zware steen op de weg hebben gelegd. Hoe groot het aandeel van iedere dader is geweest, is nog niet bekend.

Volgens de advocaat van een van de daders is de steen gelegd op weg naar huis na een feestje en hebben zij de botsing zelf niet gezien. 'Waarom' is nog altijd de vraag.

Het ongeluk gebeurde in de nacht van 23 op 24 juni op de Structuurweg in Schijndel. Het slachtoffer reed toen rond 3.45 uur over een kei die op deze weg lag, kreeg een klapband en botste vervolgens tegen een boom. Het slachtoffer raakte zwaargewond, liep een incomplete dwarslaesie op en het is nog maar de vraag of ze ooit weer zelfstandig kan lopen. De kei zorgde voor de uiterst gevaarlijke situatie.

Het drietal is gisteren door de rechtbank met een elektronische enkelband naar huis gestuurd, in afwachting van de rechtszaak.