Afbeelding
Foto:

Waarom was hybride werken vroeger nooit een onderwerp?

Onderwijs Onderwijs

Tegenwoordig is het hybride werken zeer populair: men werkt een deel van de tijd vanuit huis en een deel van de tijd vanuit kantoor. Vroeger was dit echter iets wat nauwelijks voorkwam. Hoe komt het dat dit opeens een ding is geworden? Hier lees je het antwoord op die vraag.

De techniek is er nog niet zo lang
Vandaag de dag hebben we alle techniek om makkelijk vanuit huis te kunnen werken. Dit is echter nog niet heel lang het geval. Vandaag de dag kunnen we bestanden eenvoudig delen via cloudsoftware. Het is zelfs mogelijk om tegelijkertijd bestanden te bewerken. Bovendien kunnen we constant in gesprek blijven met collega’s. Dankzij alle software waarover we vandaag de dag beschikken, is het veel makkelijker om vanuit huis te werken.

Men kiest ook vaak voor een flexibele opleiding
Volgens deze pagina moeten de meeste mensen bijscholing ook in hun eigen tijd regelen. Uit een NCOI onderzoek blijkt dat 9 op de 10 mensen een flexibele opleiding zeer belangrijk vindt. Omdat steeds meer mensen een opleiding volgen vanuit huis, wordt het hybride werken ook interessanter. Een opleiding bij de NCOI groep is namelijk makkelijker te combineren met thuiswerken dan met werk vanuit kantoor. Dit mede doordat je geen rekening hoeft te houden met de reistijd als je vanuit huis werkt.

Corona speelt ook een grote rol
Ook het coronavirus is een belangrijke reden dat hybride werken zo populair is geworden. Als gevolg van de pandemie moest er namelijk meer vanuit huis gewerkt worden. Plotseling werden bedrijven verplicht om hun manier van werken hierop aan te passen. Nu men hier eenmaal aan gewend is, blijkt het best goed te werken. Vandaar dat het hybride werken nu echt in populariteit toeneemt. Het hybride werken blijft waarschijnlijk populair, zelfs als de pandemie over is. Dit omdat het simpelweg een hoop voordelen biedt.

Het milieu speelt ook een rol
Voor veel bedrijven is ook het milieu een reden om mensen vanuit huis te laten werken. Wanneer mensen lang naar werk moeten reizen, heeft dit namelijk ook invloed op het milieu. Grote bedrijven hechten vandaag de dag steeds meer waarde aan het milieu. Daarnaast is het ook voordelig voor bedrijven dat ze minder aan reiskosten betalen. Hybride werken heeft dus een hoop verschillende voordelen. Mits een bedrijf over de juiste software beschikt, kan er bovendien zeer efficiënt gewerkt worden vanuit huis.