Basisschool de Kienehoef.
Basisschool de Kienehoef. Foto: Jeroen van de Sande

In Rooi nog geen schoolklassen naar huis door corona

Onderwijs Onderwijs

Sint-Oedenrode – Hoewel landelijk de coronabesmettingen op basisscholen exorbitant stijgen, lijkt dat in Sint-Oedenrode vooralsnog mee te vallen. SKOSO-directeur Paul Meessen zegt dat het aantal bekende besmettingen onder leerlingen en personeel laag is. Er is nog geen enkele klas naar huis gestuurd op de scholen die bij de organisatie zijn aangesloten.

“Wel zitten er behoorlijk wat leerlingen in thuisquarantaine vanwege besmettingen in de gezinnen”, laat Meessen aan MooiRooi.nl weten. Volgens hem zijn er nu twee leerkrachten en acht leerlingen besmet. Leerkrachten vervangen is een landelijk probleem en ook in Sint-Oedenrode erg lastig. Meessen: “Het vinden van vervangers wordt steeds lastiger, vooral ook omdat de vervangerspool regelmatig leeg is. De scholen kunnen dit in de meeste gevallen oplossen met interne maatregelen.”

Afgelopen maandag stuurde SKOSO naar alle ouders en verzorgers een bericht om te waarschuwen voor nieuwe coronamaatregelen. Dat naar aanleiding van de persconferentie van de vrijdag ervoor. Gevraagd wordt om zo min mogelijk in het gebouw te komen en om een mondkapje te dragen wanneer mensen wel in het gebouw moeten zijn. Ook wordt nog maar eens gevraagd om de kinderen te testen wanneer er klachten zijn die kunnen wijzen op corona. Daarnaast verzoekt SKOSO om 1,5 meter afstand te houden.