Afbeelding
Foto:

Een groene wereld gaat open

Onderwijs Onderwijs

Sint-Oedenrode - Voor alle leerlingen van basisschool de Kienehoef gaat de komende tijd een wereld open. Een groene wereld welteverstaan. Of het nu gaat om nieuw leven in de natuur, om het verzamelen en scheiden van afval of het verduurzamen van een fictief bedrijf, jong en oud gaan er mee aan de slag. Maandagmorgen vroeg werd de officiële aftrap gehouden op het schoolplein.

Kom dan maar eens met een tastbaar voorbeeld. Wat goed tot de verbeelding spreekt is afval. Overal om ons heen zien we zwerfvuil liggen. Het is een groot probleem en staat synoniem voor hoe we als mensheid met de planeet omgaan. Met een grote educatieve bakfiets – ter beschikking gesteld door gemeente Meierijstad – kwamen twee leerkrachten het terrein op. Ze dumpten prompt een tasje vol afval en de eerste opdracht werd meteen uitgedeeld door directeur van de school Emely Teeuwen. Ze wees een paar leerlingen aan om het te scheiden. Dat klusje klaarden ze met twee vingers in de neus. Vanaf 9.00 uur gingen enkele klassen de wijk in om rotzooi op te ruimen. Het begin was gemaakt, na vele maanden van voorbereiding.

De komende maanden loopt het thema ‘Groene wereld’ als een rode draad door de lessen. De ervaringen die zo’n groot thema met zich meebrengt, worden volgens Teeuwen ingezet voor toekomstige projecten.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding