v.l.n.r.: Bert, Floor, Loek en Henri, de trotse prijswinnaars.
v.l.n.r.: Bert, Floor, Loek en Henri, de trotse prijswinnaars.

Prijswinnaars bekend van ‘De drijvende kracht van de Dommel’

Natuur Natuur en milieu

Sint-Oedenrode - Wethouder Coby van der Pas reikte afgelopen zaterdag de prijzen uit aan de winnaars van verhalen, gedichten, foto’s en tekeningen, die opgenomen zijn in het boek ‘De drijvende kracht van de Dommel’, uitgegeven door stichting Roois Cultureel Erfgoed.

De jury, bestaande uit Joost van Dijk, Lia Bekkers, Hans van der Sandt, Riet Meijs en Corrie Bekkers, heeft met veel enthousiasme en deskundigheid de inzendingen bekeken. Unaniem werden de winnaars aangewezen. Over Henri van Weert: ‘Een prachtig compleet verhaal over zijn avontuurlijke jeugd rond de Dommel dat een grote periode beslaat.’ Over Floor, leerling van de Odaschool: ‘De tekening toont recht voor zijn raap wat de natuur is en waar wij naar kunnen en moeten kijken.’ Over Bert de Graaf: ‘Een foto die qua inhoud iets van een mystieke ervaring suggereert.’ Over Loek, leerling van de Odaschool: ‘Leeftijd past niet in een selectie van gevoel: Onze Dommel. Altijd maar weer dat gestommel, over de Dommel.’ Het gehele juryrapport is te lezen op de website van stichting Roois Cultureel Erfgoed.

De winnaars zijn in de Knoptoren van harte gefeliciteerd door de aanwezige genodigden en hebben hun prijs allemaal in ontvangst kunnen nemen. Mevrouw Els Coppens-van de Rijt heeft een eervolle vermelding gekregen. ‘Een schets van haar jeugd, op een wijze dat je als lezer voelt en ziet wat er in die tijd te horen en te zien was.’ Het gehele juryrapport is te lezen op de website van stichting Roois Cultureel Erfgoed: www.rooiscultureelerfgoed.nl Vanzelfsprekend is Roois Cultureel Erfgoed dankbaar voor alle bijdragen die zij ontvangen heeft om het boek tot stand te kunnen brengen.

Het boek is te koop in Sint-Oedenrode bij de Bruna, Primera of via de website van Roois Cultureel Erfgoed en kost €10,00. Het geeft een mooie inkijk in de beleving van deze mooie beek stromend van Nijnsel naar Olland, die wij allemaal als erfgoed van Sint-Oedenrode in stand moeten houden en waaraan wij onze identiteit ontlenen. Ons Dommellandschap is een verbinding tussen heden en verleden en inspiratie van de toekomst.


Jury en prijswinaars van Drijvende kracht achter de Dommel.