Afbeelding

Dé herfstvakantie activiteit voor fotoliefhebbers; een Instagram tour door Nederland!

Ingezonden

De herfstvakantie staat weer voor de deur. In regio Noord gaat deze 15 oktober al van start. Voor iedereen die dit jaar gewoon in Nederland blijft en op zoek is naar leuke activiteiten, hebben wij een mooie suggestie. Tegenwoordig is bijna iedereen namelijk actief op social media. De ene mooie foto na de ander wordt op Instagram geplaatst en inmiddels weten we dat je helemaal geen azuurblauwe zee op je achtergrond hoeft te hebben voor een succesvolle post. Nederland is namelijk ook prachtig! Om jou te inspireren hebben wij de vier mooiste hotspots in Nederland uitgezocht waar all. Dus trommel je vrienden en vriendinnen op voor een tourtje door eigen land en zorg dat iemand een goede camera bij zich heeft. Lees snel verder en ontdek: de 4 Instagram hotspots van Nederland!

  1. Maastricht
    De meest zuidelijke stad van Nederland biedt jou een prachtige achtergrond voor foto’s. In deze stad waan je je beetje in de Franse sferen. Lopend door de smalle straatjes van Maastricht kom je langs de meest picture perfect plekjes om te stoppen voor een foto. Het Vrijthof, de Markt en het Onze Lieve Vrouweplein zijn al beeldig. Maar als je de zijstraatjes van de pleinen inloopt ontdek je de middeleeuwse bouw en groene klimops die de muren bekleden.  Als dat geen mooi beeld oplevert, weten wij het ook niet meer. Ben jij overigens een echte foodblogger en plaats je altijd mooie foto’s van je eten? Dan zit je in deze stad helemaal op je plek. Op elke hoek van de straat vind je een lekker restaurant of café waar je van s ochtends tot s avonds kunt genieten van de lekkerste en fotowaardige gerechten.

  2. Leiden

    Amsterdam hebben we (ondanks haar fotogeniekheid) toch overgeslagen in deze lijst. Vind je onze hoofdstad ook een beetje overhyped, maar houd je wel van de grachten en mooie bouw? Bezoek dan Leiden. Deze stad heeft namelijk heel veel weg van Amsterdam, maar is een heel stuk rustiger. Vaar mee met een rondvaart of huur zelf een sloep om foto’s te maken vanaf de grachten. Daarnaast kun je ook de oudste botanische tuin van Nederland bezoeken. Een mooi decor voor je foto’s als je het ons vraagt.

    1. De Veluwe
      In de herfst ben je op zoek naar een plek waar je de vallende rood-bruine bladeren kunt vastleggen. In deze tijd van het jaar wil je dat echte cozy gevoel kunnen vastleggen. Waar anders maak je deze foto’s dan in de bossen van de Veluwe. Hoge Veluwe of Lage Veluwe, het is een prachtig gebied voor de foto’s. De mooie heidevelden en zandverstuivingen maken het gebied uniek. Wellicht loop je in deze prachtige natuuromgeving nog wel een hert tegen het lijf, zou dat geen mooie foto zijn? En niet alleen is het mooi voor je Instagram profiel, het is ook nog eens goed voor je rust. Uitrusten en foto’s maken. De perfecte combinatie voor iedere echte Instagrammer.

    1. Scheveningen
      De zomer is voorbij en de zonnige strand foto’s van iedereen kunnen we weer even achter ons laten. Toch is het strand in elk jaargetijde een mooie plek voor foto’s. Daarom de kustplek Scheveningen the place to be. Met haar prachtige pier op de achtergrond kun je met zonsop- en ondergang mooie foto’s maken. Schrik niet, want van de omliggende gebouwen hoef je geen foto’s te maken. Niet de héle kustlijn is gevuld met fotowaardige gebouwen. Maar als je de strandfoto’s wil afwisselen met architectuur zit je hier gelukkig ook goed. Binnen een kwartiertje sta je namelijk in het centrum van Den Haag.
      Wil je zo snel mogelijk alle hotspots langs gaan? Dan is het slim om hier de juiste vervoersmiddelen voor te regelen. Een verhuiswagen huren of een bestelbus huren is niet nodig, jullie hebben namelijk niet meer nodig dan een goede camera. We raden het echter wel aan om een personenbus te huren die geschikt is voor het aantal personen waar jullie mee zijn. Is er niemand met een rijbewijs? Dan kun je natuurlijk ook altijd de trein pakken. De meest mooie plekken zijn gewoon te bereiken met het openbaar vervoer.Ben je helemaal klaar om het mooie Nederland te ontdekken en de mooiste foto’s te maken? Dan rest ons alleen nog om jou (en je vrienden) heel veel plezier te wensen!