Afbeelding
Foto: Henri van Hoorn

Open brief aan B & W over bereikbaarheid Olland

Ingezonden Ingezonden

Sint-Oedenrode – De mobiele bereikbaarheid van Olland laat te wensen over. Dat is de bevolking een doorn in het oog. Ollander John Stuurman stuurde een open brief aan het College van Burgemeester en Wethouders.

Open brief aan Burgemeester en Wethouders

Wederom richt ik me tot u over de maar voortdurende slechte mobiele bereikbaarheid. Inmiddels is de procedure bij de rechtbank afgerond. De zendmast mag worden geplaatst. Ik heb hier op deze plek al onze vreugde hierover uitgesproken. 

Maar we zijn weer een half jaar verder en er is nog steeds niets gebeurd. We horen niets meer over dit onderwerp. Waarschijnlijk ziet u geen mogelijkheid ons te bereiken, dus misschien kan het middels een update in DeMooiRooi krant.
Nu, juist in tijden van corona, waarin iedereen massaal thuis werkt en online les volgt is het essentieel, ook voor ons als burgers van Olland, om te kunnen vertrouwen op een goed netwerk. Een basisbehoefte voor alle burgers volgens mij. Heeft iemand daar bij de gemeente enig idee hoe vervelend het is om juist in deze tijd niet met familie, klanten, collega’s, leerlingen en leraren te kunnen bellen vanuit huis? Hoe vreselijk frustrerend wanneer elk telefoongesprek plots eindigt met op je scherm de mededeling “Gesprek mislukt”. 
Afgelopen maanden werden er diverse zendmasten in brand gestoken en spreekt men over levensgevaarlijke situaties omdat men dan niet in staat is 112 te bellen. Beste gemeente, ik herhaal; dit kunnen wij al jaren niet. En juist nu is dat zeer vervelend. Olland is en blijft nog steeds die zwarte vlek op de kaart. Daar waar heel Nederland momenteel voorzien wordt van 5G is het hier nog steeds wachten op 4G (en op een fatsoenlijk fietspad). Wij vragen geen grote gunst, we willen gewoon fatsoenlijk bereikbaar zijn! Regel dit gewoon. Snel! Verschuil u niet achter procedures!

Wij zouden graag door u geïnformeerd worden over de stand van zaken met daarbij een concreet tijdspad. 

John Schuurman