Afbeelding

Kunstgras kopen? Hier moet je rekening mee houden

Ingezonden Ingezonden

Ben je op zoek naar een gazon dat vrij is van onderhoud? Dan is kunstgras de ideale oplossing én een goede investering. Maar waar moet je nou rekening mee houden als je kunstgras wilt kopen? Je zult zien dat er online enorm veel aanbieders zijn en dat er ook vele verschillende soorten kunstgras bestaan. In dit artikel helpen we je op weg de juiste keuze voor kunstgras te maken. Want wie wil er nou geen gazon die onderhoudsvrij is en niet te onderscheiden is van echt gras? Daarnaast heeft een kunstgrasmat ook nog eens enorm veel voordelige kwaliteiten. 

De voordelen van kunstgras
kunstgras kopen! Kies je voor een kunstgrasmat, dan zul je merken hoeveel voordelen het je oplevert, in zowel tijd als geld. Je hoeft allereerst nooit meer je gras te maaien, te bemesten of te sproeien. Ook mos, kale plekken en onkruid zijn verleden tijd. Een kunstgrasmat is binnen één dag gelegd, dat betekent dat je ineens een gloednieuw en groen gazon hebt. En het mooie hieraan is; dat groene gazon blijft het hele jaar. Heb je kinderen? Dan zullen ze heerlijk kunnen genieten in de tuin; het gras is zacht, waardoor ze geen pijn hebben als ze vallen. En vieze grasvlekken in kleding is voorgoed verleden tijd.

Verschillende soorten kunstgras
Niet alleen verschilt een kunstgrasmat bij verschillende aanbieders in prijs, ook zijn er nog andere verschillen waar je op moet letten als je een kunstgrasmat wilt kopen. Stel jezelf bijvoorbeeld deze vragen:

Hoe natuurlijk ziet het gras eruit?
Staat het gras goed rechtop door de vezels die hiervoor speciaal gevormd zijn?
Bestaat het gras uit voldoende steken (heeft het een goede dichtheid)?
Heeft het gras meerdere vezelkleuren?
Is de lengte van de vezels vergelijkbaar met een gazon van echt gras?
Is er een garantie op de kunstgrasmat?

Wat heb je nodig aan kunstgras?
Heb je de beslissing genomen om een kunstgrasmat te kopen, dan is het heel belangrijk dat je goed kijkt hoeveel je precies nodig hebt. Net als tapijt wordt ook kunstgras op een rol geproduceerd. Deze rollen zijn vier meter breed. De kans is heel klein dat je precies een oppervlakte nodig hebt die vier meter breed is. Je hebt dus te maken met snijverlies. Als je de kunstgrasmat op maar maakt hou je stukken gras over. Als het grote stroken zijn kun je deze heel gemakkelijk weer aan een ander stuk plakken, maar kleine stukjes zullen niet bijdragen aan een mooi resultaat.

Wat heb je nog meer nodig?
Om een mooi en strak gazon te leggen heb je meer nodig dan kunstgras. Er zijn een aantal materialen en benodigdheden waar je niet zonder kunt als je ervoor kiest om zelf je gazon aan te leggen. We zetten de belangrijkste benodigdheden voor je op een rijtje:

• Om een fysieke afscheiding te kunnen vormen heb je een kantopsluiting nodig;
• Er zullen meerdere delen verlijmd moeten worden, hier heb je lijmband voor nodig;
• Voor extra stabiliteit heb je een drukverdeeldoek nodig;
• Voor het bezanden heb je kwartszand nodig;
• Wil je een zachtere ondergrond? Dan heb je valdemping nodig;
• En tot slot mollengaas; hiermee kun je mollen tegengaan.