Ben (l) en Jo op de Mont Ventoux.
Ben (l) en Jo op de Mont Ventoux.

Zwagers trekken de Alpen in

Ingezonden

Sint-Oedenrode - Zwagers Jo Verbakel en Ben van Oorschot maken ieder jaar samen een bijzondere fietstocht. Dit  keer trokken ze de Franse Alpen in, bekend om de vele en spectaculaire cols.

De fietsbus bracht de mannen naar Sisterons in de Haute Provence, van waaruit Jo een rondrit van zo'n 1100 km had uitgezet. Deze tocht bestond uit vele klims en afdalingen. Met volle bepakking achter de fietsen een hele onderneming. Het klimmen, moeilijk te trainen in ons vlakke landje is een mooie uitdaging en dat gaat ze steeds beter af.
Onderweg deden ze naast de vele klimmen natuurlijk ook de bekende Alpe d'Huez en Mont Ventoux aan, letterlijk hoogtepunten in hun tocht. Ook kwamen ze door een aantal Gorges, waarvan de Gorge de la Bourne in het departement Isere en Drome. Volgens Jo en Ben een van de mooiste is en natuurlijk de Gorge d' Ardeche.
Dat het Alpengebied ook een belangrijke wijnproducent is, bewijzen de vele wijngaarden waar ze eindeloos langs fietsten. Uiteraard proefden ze zelf ook even! Richting het einde van hun tocht kwamen ze door enorme lavendelgebieden. De lucht vol geuren wanneer het gemaaid werd. En natuurlijk de olijfbomen die er uitstekend gedijen. De temperatuur steeg tot rond de 40 graden. Erg warme omstandigheden om te fietsen. Na vijftien dagen fietsen kwamen ze terug in Sisterons waar de bus hen de volgende dag weer terugbracht naar Nederland. Het was voor de heren wederom een onvergetelijke reis.