Michiel Bakker spreekt met zijn gasten.
Michiel Bakker spreekt met zijn gasten. Foto:

Bakker en buurten stopt voorlopig

Human Interest Human interest

Meierijstad – Omroep Meierij heeft vanwege de corona-maatregelen besloten om voorlopig te stoppen met de maandelijkse talkshow Bakker en buurten.

“Aan tafel kunnen we weliswaar net die anderhalve meter afstand wel realiseren, maar met name tijdens de opbouw van het geheel is het voor de medewerkers volstrekt onmogelijk om daaraan te voldoen. En als we dat niet kunnen garanderen dan heeft dat dus mogelijk rechtstreeks gevolgen voor de veiligheid van onze medewerkers en dat kunnen en willen wij niet voor onze rekening nemen”, aldus Jan de Jong, de eindredacteur van Bakker en buurten. De omroep zou komende dinsdag de vierde editie van ‘Bakker en buurten’ opnemen, maar dat gaat dus nu niet door.

Extra jammer
Jan de Jong noemt het extra jammer dat juist deze editie van ‘Bakker en buurten’ niet door kan gaan omdat in deze aflevering Jan de Vries, die eind van dit jaar vertrekt als hoofdredacteur, één van de tafelgasten zou zijn. “Jan de Vries heeft de afgelopen maanden interviews gemaakt met alle fractie-voorzitters in verband met de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar. En omdat Meierijstad op 1 januari volgend jaar precies 5 jaar bestaat zouden we met hem terugblikken op 5 jaar Meierijstad. En natuurlijk ook op zijn ervaringen als hoofdredacteur van Omroep Meierij in deze periode”.

De opname van de eerstvolgende talkshow staat gepland voor maandag 3 januari maar of die opnames wel door kunnen gaan is uiteraard nog volstrekt onduidelijk.