Harrie en An van Genugten-Hulsen vierden zondag hun diamanten huwelijksjubileum
Harrie en An van Genugten-Hulsen vierden zondag hun diamanten huwelijksjubileum Foto: Hans van den Wijngaard

Harrie en An van Genugten-Hulsen zestig jaar een paar

Human Interest Human interest

Sint-Oedenrode - Deze ochtend om half elf worden Harrie van Genugten en An van Genugten-Hulsen gebeld door burgemeester Kees van Rooij. Dat is niet per ongeluk, maar ter gelegenheid van het zestigjarige huwelijk van Harrie en An. Dochter Jacqueline heeft daarvoor de telefoon speciaal ingesteld, zodat het niet een gewoon gesprek zal worden, maar een videogesprek. De burgemeester kan er dan weliswaar niet live bij zijn, maar in deze tijden is dit toch het beste alternatief en daar zijn An en Harrie maar wat blij mee.

“Ik herinner me de trouwdag nog als de dag van gisteren, het was net zo’n mooi weer als de afgelopen week”, vertelt Harrie. Ook An kan zich hun trouwdag nog goed herinneren. “We kenden elkaar toen zo’n tien jaar en we hadden zeven jaar officieel verkering gehad, het was liefde op het eerste gezicht zowel bij mij als bij Harrie”.

“In die tijd had bijna niemand genoeg geld om elke week uit te gaan, laat staan om meerdere keren per week op stap te gaan”, zo vertelt Harrie over hun eerste ontmoeting bij An thuis. “Daarom gingen we als vrienden niet naar de kroeg, maar gewoon bij elkaar thuis gezellig buurten. Vlak voor Kerstmis 1952 gingen we bij de familie Hulsen op bezoek. Ik kwam die avond voor het eerst bij Hulsen en mijn oog viel meteen op An, haar gezicht ben ik nooit meer vergeten”. Ook An had wel een oogje op Harrie, want toen hij weg was, vroeg ze wie die knappe jongen was, vertelt ze. 

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant