Shawnee van der Rijt aan het werk tijdens haar opleiding in Eindhoven. Foto: Bert Jansen.
Shawnee van der Rijt aan het werk tijdens haar opleiding in Eindhoven. Foto: Bert Jansen. Foto: Bert Jansen

Rooise Shawnee ontwerpt mondkapjeskapsel

Human Interest Human interest

Sint-Oedenrode - De Rooise Shawnee van der Rijt had als kind maar één droom: ze wilde kapster worden. Binnenkort krijgt ze haar diploma. En schittert met een wel heel bijzonder kapsel op evenement Crafted in Eindhoven.

Aan welke eigenschap moet een goede kapster naast kundig, creatief, en een lekkere babbel voldoen? Op die vraag geeft de Rooise Shawnee van der Rijt (19) begin juli tijdens het Eindhovense evenement Crafted een even passend als eigentijds én verrassend antwoord. Want de studente aan de opleiding Allround kapper van Summa College heeft speciaal voor de gelegenheid een heus mondkapjeskapsel ontwikkeld. “Het biedt de draagster van het kapsel om het mondkapje op een decente wijze te verbergen”, vertelt Van der Rijt. “Eerlijk is eerlijk, voor de uitvoering heb ik hulp gekregen van een student van Summa Fashion.”

Shawnee is geen doorsnee kapster-in-opleiding. Als scout kleedt ze zich in haar vrije tijd wat je noemt stoer. Maar eenmaal aan het werk in de plaatselijke salon ziet ze er natuurlijk tiptop uit. “Zoals je van een kapster mag verwachten”, lacht ze. Vroeger had Shawnee lange haren. “Mijn moeder maakte daar dan staartjes van. Dat vond ik fascinerend. En eens in de zoveel tijd gingen we naar de kapper. Het was een heel avontuur om in de kappersstoel te gaan zitten”, vertelt ze. “Dan hield ik de kapsters telkens goed in de gaten. Want ja, ik wilde dit werk later ook zelf gaan doen. Dat wist ik al snel.” Meer informatie over Crafted via www.crafted.nu.

Lees verder in DeMooiRooiKrant