Dan Ying (2e van rechts) met haar familie op de foto.
Dan Ying (2e van rechts) met haar familie op de foto. Foto:

Oud-dorpsgenoot gepromoveerd tot doctor in Biomedical Engineering

Human Interest Human interest

Sint-Oedenrode / Eindhoven - Oud-dorpsgenoot Dan Jing Wu is vrijdag 30 april 2021 aan de Technische Universiteit Eindhoven gepromoveerd tot doctor in Biomedical Engineering. Haar proefschrift, met als titel “Unlocking the Adaptivity in Supramolecular Biomaterials via Chemistry and Processing”, gaat over haar onderzoek naar het maken en ontwikkelen van weefsels en organen met behulp van biomaterialen.

Behalve biomedisch ingenieur aan de TU/e is Dan Jing Wu ook ondernemer en wel als medeontwerper en oprichter van Noya Noir, een tassenlijn voor mooie en functionele heuptassen. Tevens is zij ambassadeur en wetenschapscommunicator bij de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen.

Tijdens haar basisschool- en middelbareschooltijd woonde zij met haar ouders en broer Dan Hao in Sint-Oedenrode, waar haar ouders eigenaar waren van Cafetaria De Ketel in de Laan van Mariendael. Zij doorliep groepen 7 en 8 van Basisschool Dommelrode. Dan Jing behaalde haar V.W.O.-eindexamen in 2009 aan het Koning Willem I College in ’s-Hertogenbosch en in 2016 haar Master Biomedical Engineering aan de TU/e.


Oud-dorpsgenoot Dan Jing Wu gepromoveerd tot doctor in Biomedical Engineering