José is ook werkzaam bij DeMooiRooiKrant, Daarom nam ze de uitgave van deze week mee.
José is ook werkzaam bij DeMooiRooiKrant, Daarom nam ze de uitgave van deze week mee. Foto:

Burgemeester Van Rooij hapt toe

Human Interest Human interest

Sint-Oedenrode – Burgemeester Kees van Rooij heeft toegehapt. Niet alleen in de taart die N!SO-bestuurslid José Munster voor hem meebracht, maar vooral in de uitnodiging om samen eens te buurten.

In DeMooiRooiKrant stelt het hele bestuur van Natuurlijk! Sint-Oedenrode zich deze weken voor. José Munster, die zich bezig houdt met verenigingen en vrijwilligers, kreeg de vraag wie ze graag eens zou willen ontmoeten. Zonder met haar ogen te knipperen, antwoordde ze: Kees van Rooij, niet als burgemeester, maar als mens. Waarom? Omdat hij ook vanuit het Limburgse land naar Brabant is gekomen om zijn werk hier voort te zetten. Munster is een geboren Limburgse en daarom nam ze echte vlaai mee.
Het werd een aangenaam gesprek van een uur, waarin de twee gedachten uitwisselden over het karakter van Sint-Oedenrode, van heel Meierijstad en hoe de relatie tussen de kernen is verbeterd. Het bestuurslid vroeg de burgervader de hemd van het lijf, maar het werd vooral een aangenaam en heel menselijk gesprek, waarin Van Rooij ook van alles vertelde over zijn gezin en wat hem zoal bezig houdt.
Collega bestuurslid van N!SO, Bart Greijmans, stuurde in zijn artikel aan op een kopje koffie met wethouder wonen, Rik Compagne. Er zijn nog geen geluiden dat de afspraak is gepland, maar de kersverse vader Compagne reageerde wel enthousiast. Wie weet lezen we daar binnenkort meer over.