Dankzij Ed Sabel zagen we afgelopen zomer dit soort taferelen.
Dankzij Ed Sabel zagen we afgelopen zomer dit soort taferelen. Foto: Ed Sabel

Vadertje Catan verrast voor zijn inzet

Human Interest Human interest

Sint-Oedenrode - Vorige week dinsdagavond was er weer de gebruikelijke persconferentie van het kabinet. Ed Sabel van de Catan club Meierij had vooraf al aangekondigd dat als Rutte en De Jong met een verlenging van een lockdown zou komen, hij met een alternatieve bezigheid zou komen. Hij riep via WhatsApp alle leden op om naar Facebook te gaan. Daar startte hij samen met zijn assistente/dochter Hieke een live show in zijn huiskamer op de Kienehoef: de loting van de Catan Lockdown Cup.

Een online bekerstrijd van dit bordspel naast de reguliere Catan-competitie. Terwijl veel leden inschakelden voor de spannende loting stonden er opeens twee leden midden in ‘de studio’. Met een enorme mand vol lekkernijen maakten twee leden namens alle leden bekend dat ze Ed erg dankbaar zijn voor het vele werk wat hij verricht om deze competitie draaiende te houden.
De Catan-competitie draait al sinds de eerste Lockdown op 26 maart 2020 en sindsdien zijn er ruim 3500 wedstrijden online gespeeld! Veel leden gebruiken de app als mooie afleiding in deze lastige tijd. Voor de één een prima verzetje tussen het vele thuiswerken en telewerken door. Voor de ander een geweldig initiatief tegen vereenzaming. Weer een ander ziet de Catan Club als uitlaatklep om eens lekker te pesten. Lekker de frustraties wegspelen. Want hoe gezellig de online club ook is, Catan lijkt veel op pesten, met een kruising tussen schaken en mens erger je niet. Het strategisch online spelbord biedt in ieder geval een uitkomst voor velen in de lockdown. Daarom wilden Diana Berkvens en Twan vd Meerakker namens alle leden de initiatiefnemer Ed bedanken.
Diana: “Normaal spelen we met vrienden en kennissen catan rond de tafel, maar in de lockdowns is dat natuurlijk niet mogelijk. De Lockdown heeft op iedereen een andere impact. Zo is het bij mij als alleenstaande, vaak veel te stil in huis. Het wordt er met een lockdown niet drukker door. Integendeel. Dan is zo’n online catan-initiatief een geweldig alternatief om mee bezig te zijn. Zeker ook omdat de leden elkaar voor de finalerondes opzochten in het echt, op de Markt in Rooi. Maar ook dat gaat al niet meer door vanwege de maatregelen, dus ik ben erg blij met deze online variant”. “Ja”, vult Twan aan “Dit voorziet in een mooie behoefte. Hopelijk gloort er wel licht aan het eind van de tunnel want ook ik speel liever live tegen andere mensen op een terrasje. Tot die tijd doen we het wel online” De live loting en de verrassende inval van het duo zijn terug te kijken via een video op het Facebookkanaal van Catan Club Meierij: www.facebook.com/catanclubmeierij.