Afbeelding
Foto: Henri van Hoorn

Rooi betekent voor mij…

Human Interest Human interest

Sint-Oedenrode – Sint-Oedenrode heeft een bepaalde aantrekkingskracht. De meeste mensen die je spreekt wonen hier heel graag. Ook mensen van buiten Sint-Oedenrode hebben er vaak een speciale band mee. Een oproep resulteerde in meerdere reacties van mensen die graag willen vertellen wat dit dorp voor hen betekent. In de eerste aflevering Erwin van den Boogaard (33). Hij had altijd al een zwak voor Sint-Oedenrode en zijn grote wens om er ooit eens te wonen, kwam jaren geleden eindelijk uit.

Stel je eens even voor aan Rooi…
“Mijn naam is Erwin van den Boogaard, 33 jaar oud en geboren in Eerde.”

Wat is je connectie met Sint-Oedenrode?
“Sinds mijn 16e ging ik op stap in Veghel op de markt, maar toch was dat niet mijn plek. Ik hoorde van mensen dat ze in Sint-Oedenrode naar café ’t Pumpke gingen. Dus ergens op mijn 16e of 17e ben ik ook eens gegaan op de vrijdagavond en sindsdien ben ik niet meer weg te slaan uit Rooi. Ik vond het zo gezellig! Ik groeide mee, dus vanuit ’t Pumpke door naar Oud Rooij en daarna Van Ouds en ’t Straotje. Door de jaren heen leerde ik meer en meer mensen kennen, heb enkele jaren een relatie gehad met een Rooise, maar werd ondertussen ook verliefd op Rooi zelf.”

Lees volgende week dit item in DeMooiRooiKrant. Wil jij vertellen over je bijzondere band met Sint-Oedenrode? Stuur dan een mail naar redactie@demooirooikrant.nl

Erwin van den Boogaard