Afbeelding
Foto: Wies Habraken

Trots op onze bezorgers

Human Interest Human interest

Sint-Oedenrode - Soms lijkt het alsof we bezorgers te kort komen. We plaatsen met regelmaat namelijk een oproep. Vooral in deze tijd wanneer de tieners hun rooster hebben gekregen. Toch is dat schijn. Natuurlijk hebben we ooit een wijk open, maar dan zijn er altijd een paar reservebezorgers die het stokje overnemen. Of we lopen zelf een ronde... als de krant maar bezorgd wordt.

Dat is alleen maar goed, want dan blijven we de plus- en minpunten van de wijken herkennen. Waar zitten Nee-Nee stickers? Is de wijk logisch ingedeeld? Of zijn er andere opvallende dingen? In totaal hebben we 41 wijken. Zo zie je maar hoe groot het gebied Sint-Oedenrode is. Bezorgers fietsen tot aan de grenzen van Boxtel, Liempde, Nuenen, Son en Breugel, Veghel, Schijndel, Zijtaart en Eerde. Wil een bezorger stoppen? Dan zoeken we zo snel mogelijk naar een vervanger. 

En vaak staat er dan wel weer iemand te trappelen om de wijk over te nemen. Een kopje koffie met de ouders, we vullen samen het inschrijfformulier in en nemen de wijk door. In het begin duur thet altijd wat langer, want het is natuurlijk wennen, maar na verloop van tijd gaat het gesmeerd. Dat weten we, want we hebben gemiddeld vier klachten per maand. Dat is extreem weinig en dat wil zeggen dat onze bezorgers hun taak serieus nemen. Daar zijn we erg trots op! Bezorgers, bedankt!