Afbeelding

Mats van den Brand zet wereldwijde steunactie tegen corona op

Human Interest Coronavirus

Sint-Oedenrode – Mats van den Brand heeft al even niet meer in een rallyauto kunnen racen, maar nog steeds is hij zeer actief in de racewereld. Gesteund door zijn brede netwerk in het wereldje hebben hij en Formule 3 coureur Richard Verschoor besloten om een actie op touw te zetten om geld in te zamelen voor corona-onderzoek. Zoals altijd zet Van den Brand ook dit ambitieus in. Wereldwijd willen ze polsbandjes met 'Stop Corona' verkopen.


“Tijdens het hardlopen in maart kwam ik op het idee om iets terug te willen doen voor de maatschappij, maar wel op een goed onderbouwde en leuke manier. Hardlopen voor het goede doel werd het niet door de maatregelen en ook een evenement is nu uit den boze. Toen ik met Richard aan het bellen was, kwamen we op het idee om polsbandjes te ontwikkelen. Waarom niet?! Makkelijk te kopen, staat leuk en valt goed op. Uiteindelijk zijn we twee maanden bezig geweest met het hele project en zijn we afgelopen vrijdag live gegaan”, vertelt de Nijnselse ondernemer. De eerste 600 zijn inmiddels verkocht, maar het doel is om de 10.000 te halen. Een derde persoon werd bij de plannen betrokken, zodat een stichting kon worden opgericht. Alles is na heel veel werk ingekleed. Het aan de man brengen is een immense klus, maar daarvoor hebben ze enkele zeer bekende ambassadeurs ingeschakeld.

Niemand minder dan oud Formule 1 coureur  Juan Pablo Montoya, presentator Rob Kamphues, rallycross wereldkampioen Matthias Ekstrom en  DJ Frequenzerc worden het uithangbord van de Stop Corona polsbandjes. Ze verkopen de bandjes via www.stopcorona.global. Mats: “Aangezien we wereldwijd willen gaan, hebben we deze Heroes ingeschakeld. We merken dat het de goede kant op gaat. Het moet gewoon nog bekender worden.” De bandjes verkopen ze voor 3.99 eu en daarvan gaat 3.27 eu naar World Health Organisation (WHO). “Ons uiteindelijke doel is om een wereldwijde community te creëren met onze hashtag #strongertogether. Deze pakt en we zien ook meteen dat mensen dat gebruiken!” is Mats enthousiast.

Richard Verschoor,
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding