Logo mooirooi.nl
Harrie gooit de benen wijd tijdens de vlucht.   | Fotonummer: e46c42
Harrie gooit de benen wijd tijdens de vlucht.
Human Interest

Verhuizen met een tokkelbaan

  Human Interest

Sint-Oedenrode – Harrie van den Meulengraaf heeft flink wat huizen gezet in zijn leven, maar het laatste jaar bouwde hij aan zijn eigen paleisje. Naast zijn woning aan de Ollandseweg plaatste hij samen met vrouw Henriette een nieuw domein. Rijsingen zou Rijsingen niet zijn als ze geen ludieke verhuisactie zouden bedenken.

Dit weekend ging het om de laatste loodjes. Althans, van het verhuizen van Ollandseweg 113a naar 113v. Schoonzoon Dennis de Bruin wilde dat niet zonder slag of stoot laten passeren en bedacht daarom met de buurtvereniging een stunt. Al snel werd Ruud van den Oever aangekeken, buurtgenoot en lid van de plaatselijke scouting. Er moest een tokkelbaan komen om Harrie en Henriette met vaart een laatste zetje te geven.

Toen zij waren lunchen in het dorp verzamelde Rijsingen zich tussen de twee huizen om de actie op touw te zetten. "Dit vinden ze wel mooi. Harrie houdt wel van een beetje aandacht", grappen de buurtgenoten. Ze hebben het laatste jaar alle ins en outs van de bouw te horen gekregen. Voorzitter van de buurtvereniging – Piet Klaassen – liet dat in zijn speech nog even voorbij komen. Hij heette ze van harte welkom, zwaaide ze heel even uit en sloot ze weer in de armen na de landing. Zonder blikken of blozen klom het koppel op de steiger om niet veel later naar beneden te roetsjen. Op naar de nieuwe voordeur. Met een goedlachse toost en een geslaagde – en typische – Rijsingen actie tokkelden Harrie en Henriette het nieuwe avontuur tegemoet.  

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Vindt u dat het terrein van Rhode verplaatst had moeten worden?Reageren!