Afbeelding

'Samen met mijn collega’s run ik een groot huishouden'

Human Interest

Sint-Oedenrode - Er is een enorm personeelstekort in verschillende takken van de zorg in ons land. In onder andere verzorgingshuizen, ziekenhuizen en de thuiszorg zijn vele openstaande vacatures en er is een grote vraag naar verzorgenden en verpleegkundigen om deze te vervullen. Hoe komt dat nu eigenlijk? Het imago van billenwassen en eten serveren is allang niet meer van deze tijd, maar hoe ziet een baan in de zorgsector er dan wel uit?

De drieëntwintigjarige Jody Neggers werkt sinds één jaar als Verzorgende IG (individuele gezondheidszorg) met dementerenden ouderen op Odendael. "En dat terwijl ik altijd heb dacht met kinderen te willen werken. Het eerste jaar van mijn studie heb ik mij gericht op de kinderopvang, maar ik kwam er al snel achter dat het toch niet helemaal mijn ding was. Na een goed gesprek met mijn coach heb ik mij in de ouderenzorg verdiept en na de mbo opleiding Verpleegkundige/Verzorgende niveau 3, ben ik in oktober 2015 aan het werk gegaan in Schijndel. Inmiddels werk ik nu een jaar bij Brabantzorg in Sint-Oedenrode en ik heb het goed naar mijn zin."

Jody werkt op een gesloten afdeling met dementerenden ouderen. Dementie is een verzamelnaam voor ruim vijftig ziektes, waarbij de hersenen informatie niet meer goed kunnen verwerken. "Samen met mijn collega's zorg ik ervoor dat de bewoners op deze afdeling een zo fijn mogelijk leven lijden, ondanks dat het geheugen hen in de steek laat. Communiceren met de bewoners is vaak lastig, waardoor het belangrijk is dat je goed aanvoelt wat de iemand nodig heeft."

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant