Afbeelding

'De ouderenzorg past veel beter bij mij'

Human Interest

Sint-Oedenrode - Er is een enorm personeelstekort in verschillende takken van de zorg in ons land. In onder andere verzorgingshuizen, ziekenhuizen en de thuiszorg zijn vele openstaande vacatures en er is een grote vraag naar verzorgenden en verpleegkundigen om deze te vervullen. Hoe komt dat nu eigenlijk? Het imago van billenwassen en eten serveren is allang niet meer van deze tijd, maar hoe ziet een baan in de zorgsector er dan wel uit?

De drieëntwintigjarige Silvana Swinkels is een opleiding in de zorg begonnen met het idee om in de kinderopvang aan de slag te gaan. "Tijdens mijn stage bij een kinderdagverblijf bleek dat ik werken met kinderen helemaal niet leuk vond. De ouderenzorg past veel beter bij mij. Je bent er echt voor de bewoners en je probeert iemand een zo fijn mogelijke tijd te bezorgen.

Het is belangrijk dat de bewoners zich thuis voelen en dat doen wij bijvoorbeeld door iedere dag op de afdeling zelf te koken. De geur uit de keuken, een mooi gedekte tafel, servies van de bewoners zelf; al die kleine dingen dragen bij aan het thuisgevoel. Ook worden er activiteiten georganiseerd op de afdeling waar de bewoners aan kunnen deelnemen, maar niets is verplicht. Lekker voor de tv zitten of buiten in het zonnetje mag natuurlijk ook."

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant