Marèse Logister, Lieke, Féline en Heino van der Lee.
Marèse Logister, Lieke, Féline en Heino van der Lee.

'Ik wil gewoon een fijn en gelukkig leven'

Human Interest

Sint-Oedenrode - Op de Weievensehoeve, gelegen aan de Lieshoutseweg, heb ik afgesproken met Heino van der Lee, Marèse Logister en een tweetal dames. Heino en Marèse vormen de stabiele basis van zorgboerderij Weievensehoeve en wie de andere twee zijn wordt mij pas duidelijk wanneer ik de hand schud met Féline en Lieke.

De eenentwintig jarige Féline is geboren met autisme. Aan de buitenkant is niets te zien, maar deze stoornis heeft een grote invloed op haar leven. Bij mensen met autisme werkt de informatieverwerking in de hersenen net even anders en de stoornis kent verschillende gezichten. Zo vindt de een het lastig om contact te leggen en een ander is net als Féline overgevoelig voor alle prikkels om haar heen. Al van jongs af aan krijgt Féline extra begeleiding en zes jaar geleden heeft Féline een moeilijk besluit genomen. "Ik had veel last van de prikkels om mij heen en thuis wonen ging niet meer. Deze stap is erg lastig maar wel noodzakelijk gezien de gezinssituatie."

Na een jarenlang traject met hulpverlening uit diverse hoeken, verhuisde Féline twee jaar geleden naar Weievensehoeve in Rooi. Weievensehoeve is een zorgboerderij waar op een kleinschalige manier zorg wordt geboden aan jongeren met allerlei problematiek, zoals verslavingen, persoonlijkheidsstoornissen en autisme. "De rust waar ik naar op zoek was, heb ik hier gevonden. Het inbouwen van een stukje rust helpt mij om beter om te gaan met mijn autisme, waardoor ik de ruimte krijg om te groeien. Ik wil gewoon een fijn en gelukkig leven."

Lees verder in DeMooiRooiKrant van volgende week