Logo mooirooi.nl
  | Fotonummer: 022de7
Bedrijfsnieuws

Genomineerd ondernemer Twan Brinkman: "De veelzijdigheid maakt het leuk"

  Human Interest

Sint-Oedenrode - Eens in de twee jaar is in Rooi de verkiezing Ondernemer van het jaar. Bij die gelegenheid krijgen de genomineerden de gelegenheid om zichzelf te presenteren voor de Rooienaren. In de reeks van 2017 bijt Twan Brinkman het spits af.

Twan Brinkman runt het gelijknamige hoveniersbedrijf in Olland. Hij was blij verrast toen hij hoorde dat zijn bedrijf genomineerd was. "Het is toch een eer hè, zo'n nominatie. Blijkbaar zijn we positief opgevallen tussen alle Rooise bedrijven en dat zijn er toch best veel. Zelfs als je niet de eerste wordt, dat blijft toch hangen. Geen idee wie hier achter zit, dat komt allemaal vanuit de Serviceclub Sint-Oedenrode die dit organiseert."

Sterke punten
Op de vraag naar de sterke punten van zijn bedrijf, kijken Twan en zijn vrouw Jannie elkaar aan. Tja, als je steeds bezig bent met je bedrijf, en zoveel klanten krijgt via mond tot mond reclame, ben je niet gewend om naar jezelf te kijken en jezelf te profileren.

Maar al pratende wordt het toch duidelijk. "We kweken niks zelf en vormen geen voorraad, dus kunnen klanten volledig de vrije keus geven, objectief adviseren en alles leveren. We werken kleinschalig dus hebben korte lijnen met de klant en zijn flexibel" aldus Twan. Daarmee onderscheidt hij zich van veel andere hoveniersbedrijven, maar uiteindelijk telt ook de optelsom van dicht bij huis, en de 'gun-factor' die je uiteindelijk zelf verdient. "Natuurlijk hebben wij ook last gehad van de recessie, maar gelukkig hebben we geen personeel hoeven te ontslaan."

Kleinschalig
Twan heeft altijd groene vingers gehad. Tijdens zijn studie aan de hoveniersopleidingen aan de LAS en de MAS werkte hij bij een kwekerij. "Dat ging goed, maar uiteindelijk vond ik dat toch te eenzijdig. Ik begon daarom als hovenier, eerst als zzp-er maar al snel kreeg ik zoveel opdrachten dat ik mijn eigen bedrijf met personeel begon, op 1 augustus 2001. We werken al jaren met drie man personeel. De toekomst? Misschien nog iets uitbreiden, maar juist in de kleinschaligheid zit onze kracht dus dat koesteren we heel bewust. We hebben alleen particulieren als klant, daar zitten ook grote tuinen tussen maar we doen niks met bedrijventerreinen."

Veelzijdigheid
Over de vraag wat hij het leukste vindt aan zijn beroep hoeft Twan geen seconde na te denken. "De veelzijdigheid! Als hovenier ben je timmerman, metselaar, ontwerper en adviseur." Over dat laatste wil hij nog wel iets kwijt. "Tegenwoordig is de keus uit tuinmaterialen en objecten oneindig. Dat is een van de redenen waarom wij geen voorraad aanleggen. De klanten hebben vaak keuzestress en zelfs de fabrikanten komen er soms niet meer uit. Aan ons de uitdaging om daarin te sturen, mensen niet gek maken maar op basis van hun eigen voorkeuren een overzichtelijk advies geven.

Laat hij ook werkzaamheden aan andere bedrijven over? "Zwaar grondwerk besteden we uit, evenals de aanleg van elektriciteit. En toepassing van moderne technologieën laten we ook graag aan specialisten over. Maar al het andere doen we zelf."   

1 reactie
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De Rooise Markt is nodig aan een opknapbeurt toe.Reageren!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227001&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooirooi.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>