Afbeelding

Struikelstenen krijgen plek in Meierijstad

Historie Historie

Meierijstad - In Meierijstad komen een aantal ‘Stolpersteine’ te liggen. Met deze struikelstenen worden de Joodse Holocaust slachtoffers uit Meierijstad herdacht en thuisgebracht naar de plek waar zij het laatst gewoond hebben. Na lang wachten door de coronapandemie en het daardoor noodgedwongen uitstel eind vorig jaar, worden op 30 januari 2022 in Veghel de eerste vier stenen gelegd.

De stenen voor Rosa Meijer-de Groot en haar broer Job (Joseph) de Groot worden bij hun toenmalige woonhuis aan de NCB-laan 6 gelegd. Voor de neven Nico Wolf en Nico Nathan Wolf worden struikelstenen gelegd bij hun toenmalige woonhuis aan de Gasthuisstraat. Voor een mooi en respectvol eerbetoon is Stichting Struikelstenen Meierijstad samen met de gemeente Meierijstad, familieleden van de families De Groot en Wolf, de huidige bewoners van de toenmalige woonhuizen, sponsoren, gulle gevers en vrijwilligers, gestart om de legging van deze vier struikelstenen in Veghel op 30 januari 2022 vorm te geven.
Mogelijk hebben de coronamaatregelen gevolgen voor de uitvoerbaarheid van de bijeenkomst. Desondanks blijft Stichting Struikelstenen Meierijstad vol goede moed verder gaan met de uitwerking van het programma. De steenleggingen op 30 januari 2022 gaan sowieso door, desnoods met een beperkt aantal aanwezigen.

Op nader te bepalen data zullen er in Meierijstad nog meer struikelstenen worden gelegd. Kijk op de website als u meer wilt weten: www.struikelstenen-meierijstad.nl