The Dynamite Shadows.
The Dynamite Shadows.

Op zoek naar muzikale herinneringen

Historie Historie

Sint-Oedenrode - Nico van de Wetering en zijn team zoeken mensen die herinneringen hebben aan de muziek in Rooi in de jaren ’60-’70.

Er wordt een boek gepubliceerd met dat thema als uitgangspunt. De Rooise orkestjes staan daarin centraal. Er is ook plaats voor muzikale herinneringen die jij had van die tijd, foto’s zijn ook mooi. Iedereen die in Rooi toentertijd een instrument speelde, zouden ze willen vereeuwigen in dat boek, met een klein verhaal daarbij en foto’s. Verhaaltjes en herinneringen over die orkestjes zijn welkom, maar evengoed een verhaal dat je als beginnend lid bij NJA was, dat je zelf een orkestje had, achter het drumstel zat van je vader of dat je beginnend lid was van een gitaarclub. Alles is welkom, als het maar uit de jaren ’60 en ’70 is.

Verder zoeken ze vrijwilligers die het leuk vinden om het boek mee te schrijven. Ze hebben reeds toezegging van vier dames van het Rooise Schrijverscollectief en van Antoon Buiting. Nico: “Ook zijn we op zoek naar mensen die zin hebben in het sponsorgedeelte. Wie heeft daar zin in en ziet dat als een uitdaging? Ideeën zijn meer dan welkom. Het is de bedoeling dat het boek een weergave geeft van vooral de muziek in Rooi, Nijnsel, Boskant en Olland in de jaren ’60 en ’70, waarbij de Rooise orkestjes centraal staan. Contact kun je per mail doen: info@nicovandewetering.nl