Dat ziet er lekker uit!
Dat ziet er lekker uit! Foto:

Recept van de Week van Meierijstad Vitaal: Courgette-pastinaak soep

Gezondheid Gezondheid

Meierijstad - Ideaal ook om groenterestjes op te maken. Ook lekker om soep bij de lunch te eten, zo krijgt u gemakkelijk een extra portie groente.

Met een tosti van volkorenbrood en mozzarella en nog wat tomaatjes en paprika maak je er een lichte avondmaaltijd van.

Ingrediënten
2 courgettes
1 pastinaak
2 stengels bleekselderij
1 sjalotjes (of kleine ui)
1 kruimige aardappel
1 grote teen knoflook
Handje platte peterselie
2 groente bouillonblokjes minder zout (op 1 liter water)
peper
zout
citroensap
zuivelspread (eventueel)

Bereiding
Snijd de sjalotjes fijn en fruit deze glazig in een beetje olijfolie. Schil de pastinaak en snijd in grove stukken. Snijd de courgettes en bleekselderij in blokjes. Hak de peterselie grof. Kneus de knoflook, verwijder de schil en snijd grof, voeg toe aan de ui en fruit eventjes mee. Voeg vervolgens de overige groentes en de peterselie toe en bak een paar minuutjes mee. Snijd de aardappel in blokjes en voeg toe. Maak ondertussen de bouillon van 2 blokjes en 1 liter kokend water en voeg toe. Laat langzaam garen (ca 20-25min). Pureer de soep. Voeg naar smaak wat versgemalen peper toe. Serveer in een kom met een lepeltje zuivelspread erin.

Tip: 
Maak sowieso meer dan je nodig hebt. Zo fijn om een lekker bakje soep uit je vriezer te kunnen toveren.
Kook een kruimige aardappel mee om de soep wat extra te binden en romiger te maken.
Knijp een beetje citroensap in de soep, dit haalt de smaak wat op waardoor je minder zout nodig hebt.

Bron: Plien’s foodclub