Ouderen doen graag mee.
Ouderen doen graag mee. Foto:

Bewegingslessen blijken goed aan te slaan

Gezondheid Gezondheid

Meierijstad - Gemeente Meierijstad is vorig jaar in samenwerking met Omroep Meierij en Phoenix Cultuur met bewegingslessen gestart voor mensen die als gevolg van corona aan huis gekluisterd waren.

Het werd een succes, vooral ouderen kregen zo hun portie beweging in de huiskamer. Gaandeweg ontstond het idee het programma uit te breiden met kooktips voor snelle, gezonde lunches en diners.. Bewegen en gezond eten passen immers bij elkaar om mensen vitaal te houden. Daarnaast word er wekelijks aandacht besteed aan andere vitaliteitsthema’s die bijdragen aan de gezondheid.

Wethouder Rik Compagne geeft aan dat gezondheid een van de speerpunten is in Meierijstad, op deze manier proberen we het bereikbaar te maken voor iedereen. Zelf schilde hij al eens een aardappeltje mee tijdens de opnames. Thuis probeert hij ook te letten op het maken van gezonde keuzes, ook voor zijn zoontje van 2. Zo nu en dan een dagje vegetarisch maar geeft hij aan, ik ben geen heilig boontje, af en toe een frietje moet ook kunnen. 

In de tweede aflevering zagen we wethouder Coby van der Pas wandelen samen met leefstijladviseur Sophie. Bewegen is super gezond om fysiek en mentaal fit te blijven, we willen ook graag dat bewoners van Meierijstad sporten en bewegen en dat iedereen de mogelijk heeft om mee te doen, vindt ze. ‘ Zelf ben ik graag te vinden op de golfbaan. Golf is een geweldige sport, je bent actief bezig, heerlijk buiten in de natuur. Daar kikker je na een drukke werkweek helemaal van op. Maar ook lekker wandelen of fietsen met onze kleinkinderen, daar kan ik echt van genieten!’

De afleveringen van Meierijstad Vitaal met naast de voedings- en vitaliteitstips de bekende bewegingslessen zijn van maandag tot en met zaterdag na de nieuwsuitzendingen van RondOM van 10.00 en 16.00 uur te zien om Omroep Meierij. De recepten en video’s zijn ook terug te vinden op het YouTube kanaal, Facebook en Instagram van JOGG Meierijstad.