Vandaag registreerde het RIVM in Meierijstad het hoogste aantal nieuwe besmettingen sinds het begin van de pandemie
Vandaag registreerde het RIVM in Meierijstad het hoogste aantal nieuwe besmettingen sinds het begin van de pandemie Foto: RIVM/ESRI

Coronateller loopt opnieuw stevig op

Gezondheid Coronavirus

Sint-Oedenrode – Nog niet eerder werden in Meierijstad op één dag zoveel nieuwe coronabesmettingen gemeld als vandaag. De teller liep vandaag met maar liefst 32 nieuwe besmettingen op. Het hoogste aantal nieuwe besmettingen dateerde tot nu toe van 27 maart. Die dag kregen 27 mensen in onze gemeente te horen dat zij het gevreesde virus onder de leden hadden.

Deze nieuwe cijfers wijken niet af van de landelijke tendens. Ook daar zien we nog steeds een stijgend aantal besmettingen. Wel moeten we bij deze cijfers zowel landelijk als lokaal nadrukkelijk de kanttekening maken dat het aantal geteste personen op dit moment een veelvoud is van het aantal mensen dat in maart en april werd getest. Ook staat de teller voor wat betreft het aantal ziekenhuisopnames sinds 31 mei op nul en hebben we sinds 26 mei in Meierijstad geen overlijdens meer als gevolg van het virus geregistreerd. Hoe lang dat die beide tellers op nul blijven staan, is een vraag die niemand op dit moment kan beantwoorden.

De nieuwe landelijke cijfers zijn voor de regering in elk geval aanleiding om dinsdag tijdens een persconferentie nog strengere maatregelen af te kondigen. Uit gelekte bronnen die de NOS vandaag bekend maakt blijkt dat vooral de amateursport voor volwassenen met nieuwe regels te maken krijgt. Wat Rutte dinsdagavond verder bekend zal maken is nog onzeker. Dat samenkomen in grote groepen en het afstand houden voorlopig regel in plaats van uitzondering zullen blijven ligt in elk geval voor de hand. Laten we met zijn allen ons best doen om het aantal besmettingen bij ons terug te brengen.

Landelijk neemt het aantal overlijdens niet zo sterk toe als in maart in onze regio
Sinds 31 mei zijn vanuit onze gemeente geen mensen meer opgenomen in het ziekenhuis
Het laatste geregistreerde sterfgeval als gevolg van corona was in Meierijstad op 26 mei
Landelijk neemt het aantal ziekenhuisopnames weer toe, maar cijfers zoals we die in maart en april hadden zijn nu nog niet
Duidelijk is te zien dat er landelijk veel meer mensen worden getest dan in maart en april
Vandaag registreerde het RIVM in Meierijstad het hoogste aantal nieuwe besmettingen sinds het begin van de pandemie