Het aantal besmettingen blijft stevig stijgen
Het aantal besmettingen blijft stevig stijgen Bron: RIVM/ESRI

Flinke stijging besmettingen in Meierijstad

Gezondheid Coronavirus

Sint-Oedenrode – Het aantal coronabesmettingen blijft toenemen. Sinds vorige week zaterdag heeft het RIVM 102 besmettingen in de gemeente Meierijstad geregistreerd. Een week eerder bedroeg het aantal nieuwe geregistreerde besmettingen nog 67, een toename van meer dan 50% in één week.

Ondanks dat het aantal besmettingen ook in Meierijstad de afgelopen week fors toenam, mogen wij samen met onze buurgemeenten nog niet klagen. Een blik op de kaart van Brabant leert ons dat in het gebied ten zuiden en ten zuidwesten van Meierijstad het aantal besmettingen nog sterker stijgt. Ook op de kaart van Nederland hebben onze gemeente en de directe buren gelukkig een minder prominente plaats dan dat dit in maart en april het geval was.

Gelukkig hoeven we in Meierijstad tot nu toe, in wat we de tweede golf noemen, nog steeds geen ziekenhuisopnames en overledenen te tellen. Laten we daarom met zijn allen rekening houden met de regels die er zijn. Kom niet in grote groepen bij elkaar en houd minstens anderhalve meter afstand tot een ander, zodat het tij zonder nog strengere regels gekeerd kan worden.

Ondanks een flinke stijging in Meierijstad, worden in het gebied ten zuiden en zuidwesten van ons nog meer nieuwe besmettingen gesignaleerd