Van der Pas mag de klus uitvoeren. Een medewerker en de eigenaar van Wind kijken of ze het goed doet.
Van der Pas mag de klus uitvoeren. Een medewerker en de eigenaar van Wind kijken of ze het goed doet. Foto: Jeroen van de Sande

Wethouder legt met joystick basis voor het nieuwe zwembad

Gemeentenieuws Gemeentenieuws

Sint-Oedenrode – Als wethouder heb je vaak de touwtjes in handen, maar donderdagmiddag werd dat een joystick. Coby van der Pas kreeg de eer om de eerste paal in de grond te slaan van het fundament waarop het nieuwe zwembad moet komen te staan. Aan haar zijde Roelof Wind, van aannemer Wind design + build uit Drachten.

Het is de eerste paal van 116. Dat moet zorgen dat het bad altijd op zijn plaats blijft. “Dat is een mooie symboliek”, richt de wethouder zich tot zo’n vijftien man publiek, bestaande uit ambtenaren, pers, omwonenden en andere belanghebbenden. “Het is namelijk ook het fundament voor een nieuw zwembad in Veghel en dan hebben we straks drie schitterende zwembaden in de drie hoofdkernen. Zo houden we de sportvoorzieningen dichtbij voor de mensen. Hopelijk kunnen we hier volgend jaar rond deze tijd de eerste baantjes zwemmen.”

Met een enkele handeling liet Van der Pas de machine draaien en langzaam verdween de paal de grond in. Dat zal het beeld zijn van de komende weken. Daarna wordt het gebouw langzaam opgebouwd tot een modern zwembad. Argo voorzitter Tom van Wanrooij kan niet wachten. “We staan te popelen om weer in Sint-Oedenrode te gaan sporten. Nu zijn we welkom in Schijndel, maar dat is toch anders”, glimlacht hij.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding