Afbeelding
Foto: Jos van Nunen

Opnieuw uitstel aanpak bestuurscentrum

Gemeentenieuws Gemeentenieuws

Sint-Oedenrode – De plannen voor ‘optimalisering’ van het Rooise bestuurscentrum – het voormalige gemeentehuis - zijn opnieuw uitgesteld.

Het pand verbruikt veel energie. Het co2 neutraal maken ervan zal niet zonder meer gaat lukken, omdat de aanpassing geen afbreuk mag doen aan de monumentale waarde van het kasteel-raadhuis. Als daardoor de doelstelling niet wordt gehaald, zullen aan de rest van het gebouw extra maatregelen nodig zijn. Het onderzoek is begroot op € 50.000 in totaal. De eerst gemelde vertraging zou met name zijn veroorzaakt door alle te nemen stappen en de daaraan verbonden termijnen in het proces, waaronder de inhuur van mensen van buiten de gemeente. Het monumentale gedeelte blijft eigendom van de gemeente, voor de overige ‘lobben’ van het gebouw wordt onderzocht hoe deze het best geëxploiteerd kunnen worden. 

De gemeente verklaart de extra vertraging als volgt: “Het onderzoek naar optimalisatie van het bestuurscentrum in Sint-Oedenrode is grotendeels uitgevoerd volgens de aanpak zoals die in maart met de raad is gedeeld. Tijdens het onderzoek is gebleken dat voor enkele aspecten een verdere uitwerking noodzakelijk is om een weloverwogen keuze aan de raad te kunnen voorleggen. De resultaten van het onderzoek worden in de beeldvormende avond van 25 november gepresenteerd. Begin 2021 zal naar verwachting een voorstel ter besluitvorming aan de raad worden voorgelegd.”