De Ollandse Dorpskapel
De Ollandse Dorpskapel Foto: Harrie van den Oever

Ollandse Dorpskapel kan 40-jarig bestaan eindelijk vieren

Evenementen Evenementen

Sint-Oedenrode - Wat in het vat zit dat verzuurt niet, luidt het gezegde. Toch was het vorig jaar behoorlijk zuur voor de Ollandse Dorpskapel dat het feestweekend rond hun veertigjarige bestaan niet door kon gaan. Over twee maanden maken ze het goed. Tijdens het weekend van 13, 14 en 15 mei wordt de schade ingehaald. Letterlijk het hoogtepunt wordt de zeepkistenrace op zaterdag. Waaghalzen laten zich dan in een zeepkist van een maar liefst vijf meter hoge schans katapulteren om zo snel mogelijk aan de finish te komen.

“Door corona kon vorig jaar augustus ons feestweekend niet doorgaan. We hebben toen alleen de jubilarissen die al veertig jaar bij de kapel waren in de bloemen gezet.”, vertelt Twan de Bie. “Maar ook de jubilarissen hebben vorig jaar wat gedaan bij de kapel aan de Boxtelseweg. Als dank aan alle Ollanders, hebben zij een bank bij de kapel geplaatst, die op 28 augustus werd onthuld”.

Nu de meeste beperkingen rondom corona zijn gestopt kan de Ollandse Dorpskapel alsnog haar uitgestelde jubileum vieren. Eindelijk kan het feestweekend dan toch plaats vinden. 

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant

Inschrijven kan via de website www.ollandsedorpskapel.nl. Op die site vind je ook het reglement.

In augustus werden de jubilarissen in het zonnetje gezet, maar meer was toen niet mogelijk.