Nick en Tessa krijgen de microfoon onder de neus
Nick en Tessa krijgen de microfoon onder de neus Foto: Paul van Rooij

Waadpad haalt zelfs het NOS journaal

Evenementen Evenementen

Sint-Oedenrode – Niemand minder dan Gerrie Eickhof streek vanmiddag neer in park de Kienehoef in Sint-Oedenrode. De NOS-verslaggever kwam het unieke waadpad in beeld brengen. Na de opening van afgelopen woensdag kreeg het educatieve kunstwerk veel aandacht in de plaatselijke en regionale media. Nu komt het dus ook landelijk bovendrijven.

Toch was het thema niet de attractie op zichzelf. Het ging vooral over het jammerlijke feit dat het pad voorlopig nog niet open mag. Het kabinet komt niet snel met extra versoepelingen waardoor dierentuinen, attractieparken en attracties zoals het waadpad open mogen. Dat is spijtig voor kinderen als Nick en Tessa uit Sint-Oedenrode. Zij werden letterlijk uit het park geplukt om deel te nemen aan het nieuwsitem dat waarschijnlijk wordt uitgezonden in het acht-uur-journaal van vanavond.

’t Roois Theater
Niet alleen het waadpad komt daarin aan bod. Ook acteurs en actrices van ’t Roois Theater krijgen een plek in het item. Voorman Emile Kalmann voert het woord en zijn collega’s mochten voor het oog van de camera eindelijk weer eens repeteren in de buitenlucht. “Het gaat altijd maar over sporten, maar acteren is ook gezond en daar hoor je niemand over!” laat de voorzitter zijn punt duidelijk horen. Het theatergezelschap kan al bijna een jaar niet samen repeteren en spelen. De heren en dames wachten op het moment dat de overheid versoepelingen aankondigt.

Benieuwd hoe Gerrie Eickhof dit item heeft uitgewerkt voor het NOS Journaal en hoe Sint-Oedenrode weer een stuk promotie krijgt? Kijk dan straks om 20.00 uur.

Emile Kalmann staat NOS te woord.
Rob Jansen legt de kinderen uit wat ze kunnen leren.
Ook Jansen mag bij Eickhof aan de microfoon