Afbeelding
Foto: Jos van Nunen

Jeugdcarnaval gaat digitaal

Evenementen Carnaval

Sint-Oedenrode - Wat gaat het coronavirus betekenen voor de jeugdcarnaval? “We willen geen risico’s lopen of creëren, de gezondheid staat voorop”, zo laten Leon van Rooij en Hettie van der Meijden namens Stichting Jeugdcarnaval weten.

Digitaal carnaval
Het bestuur van Stichting Jeugdcarnaval Sint-Oedenrode heeft het besluit moeten nemen dat er in februari 2021 geen fysiek carnaval gevierd gaat worden. Ze vinden dit erg jammer en ze blijven ondanks deze beslissing natuurlijk niet stil zitten. Carnaval mag natuurlijk niet zomaar voorbij gaan. Met de digitale wereld om ons heen, waarin thuis geleerd of gewerkt wordt en via Zoom en Skype contact met elkaar gezocht wordt, wil Stichting Jeugdcarnaval dit carnavalsseizoen ook digitaal gaan. “We zijn druk bezig met bedenken hoe we dit vorm kunnen gaan geven en de ideeënmolen draait volop”, zo vertelt de organisatie.

Onthulling 11-11
Eerder hebben ze aangegeven dat er een onthulling van de jeugdraad zou komen. Deze gaat er ook zeker komen. Met man en macht is er gewerkt om een fantastische onthulling digitaal te maken en daardoor kan iedereen gaan genieten van een geweldig feestje op 11- 11. De jeugdraad is in het diepste geheim bij elkaar gekomen om een spectaculaire film op te nemen en heeft hierbij hulp gehad van prins Twan en adjudant Rolph. De eerste uitzending van het digitale jeugdcarnaval vindt plaats op 11-11-2020 om 11.11 uur via www.jeugd-carnaval.nl

Na de onthulling zullen ze meerdere activiteiten digitaal gaan vormgeven. Hou DeMooiRooiKrant en de website in de gaten. De organisatie: “Ondanks dat we dit jaar het feest der feesten niet fysiek kunnen vieren hopen wij toch om op de digitale manier verbinding te kunnen houden met iedereen die de jeugdcarnaval een warm hart toe draagt. Namens het bestuur: hou je aan de regels, pas goed op elkaar en blijf gezond.”