Afbeelding

Café d’n Dommel dicht tijdens Rooi Kermis

Evenementen Evenementen

Sint-Oedenrode – Na de persconferentie die premier Rutte en minister De Jonge dinsdagavond gaven, heeft Wijnald Koolen van café d’n Dommel de knoop doorgehakt: hij laat zijn kroeg dicht tijdens Rooi Kermis. “Ik wil het risico niet lopen, ook niet voor mijn personeel”, onderbouwt de uitbater zijn keuze.

Koolen twijfelde al langer of hij de deuren wel open moest zetten. Het was voor hem een zware afweging, maar na een nacht slapen voelt hij dat het de juiste beslissing is. “Als ik hier elke dag hoor hoe het gros van onze gasten over de kermis denkt, dan voel ik me bijna schuldig om open te gaan. Wat hebben wij de laatste maanden al niet voor onze kiezen gehad in Sint-Oedenrode? Alleen al uit respect voor alle slachtoffers in onze omgeving vind ik een kermis nu niet op zijn plaats. Bovendien is het voor mijn gevoel niet in de hand te houden. Wat als het gaat regenen? Dan willen de mensen naar binnen. Ik heb geen zin om er ruzie over te maken met mijn gasten en bovendien wil ik mijn personeel daar niet aan blootstellen.”
De eigenaar van het café had enkele maanden geleden zelf corona en ondervindt daar nog steeds hinder van. Ook dat heeft hij mee laten wegen in zijn keuze. Koolen weet dat hij er een flinke omzet door misloopt, maar zelfs dat neemt hij op de koop toe. “Ik vind dat nu even niet het belangrijkste”, zegt hij tot slot. Mocht de kermis uiteindelijk niet door gaan, dan zal café d’n Dommel gewoon geopend zijn.