Afbeelding

Er zit muziek in

Evenementen

Sint-Oedenrode - Maar dat weten de meeste inwoners uit Sint-Oedenrode al wel. Of er ook dit jaar muziek zou klinken, dat was, door de Corona-uitbraak, tot voor kort nog de vraag. Gelukkig is die mogelijkheid er weer.
En dus organiseert Stichting Smitsorgel ook dit jaar de zomerconcerten ‘Op en rond het Smitsorgel’. 

Om deze concerten te kunnen bijwonen gelden er omwille van ieders gezondheid een aantal regels. De meeste daarvan zijn wel bekend. Zoals vanzelfsprekend de ‘anderhalve meter regel’. Daarom wordt van de concertbezoekers verwacht dat zij gebruik maken van de aangegeven zitplaatsen.

De concerten in de Martinuskerk (Sint-Oedenrode, centrum) vinden plaats op een groot aantal zaterdagen in de maanden juli en augustus. Op de site van Stichting Smitsorgel staan alle concertdata vermeld. Dit jaar komen een zevental gerenommeerde organisten en andere musici uit de verre omtrek graag naar Sint-Oedenrode om u op een muzikaal programma te trakteren. 

Zaterdag 4 juli as. om 15.30u. begint het eerste concert.
Blokfluitiste Els Althuizen en organist Bert Augustus verzorgen dan de aftrap van deze concertcyclus. Beiden zijn geen onbekenden in Sint-Oedenrode. Zij verzorgden ook al eerder schitterende programma’s. Ook dit jaar kunnen we weer rekenen op een muzikaal hoogstaande uitvoering van deze ervaren muzikanten.

Op hun concertprogramma staan werken van o.a. Johann Sebastian Bach, Jean Temprement, Benedetto Marcello, Dietrich Buxtehude, en Philippe Nicolai.Stichting Smitsorgel nodigt u van harte uit om dit gratis concert bij te wonen. 

Afbeelding