foto: Ruben Stern
foto: Ruben Stern

Literair concert Toon Tellegen

Cultuur Kunst en Cultuur

Sint-Oedenrode - Op zondag 31 oktober treedt schrijver en dichter Toon Tellegen op in de Knoptoren met het literaire concert Hemels en Vergeefs. 

In dit bijzondere concert – georganiseerd door het Roois Kultuur Kontakt – staat de poëzie van Tellegen centraal. De verhalen worden omlijst door composities en improvisaties van gitariste Corrie van Binsbergen en (jazz)pianist Albert van Veenendaal. Tekst en muziek gaan in elkaar over, versterken elkaar, contrasteren soms en vormen een uniek geheel. Het concert is een belevenis die stof tot nadenken biedt, schoonheid en troost. Toon Tellegen verwierf bekendheid met zijn kinderboeken, zijn ontroerende dierenverhalen voor jong en oud. Hij publiceerde ook meer dan twintig dichtbundels, waaronder Hemels en vergeefs. Corrie Van Binsbergen is gitariste, componiste en artistiek en zakelijk leider van Stichting Brokken. Ze initieerde grensoverschrijdende pop- en jazzprojecten en de serie Schrijvers in Concert. Albert van Veenendaal is pianist, componist, arrangeur en muziekdocent. Zijn ritmische opvatting, zijn beeldend vermogen en improvisatietalent vallen op in zijn spel. Het literaire concert vindt plaats op zondag 31 oktober, in de Knoptoren. Aanvang 11.30 uur. Een kaartje kost € 12,50,- (betaling uitsluitend met pin).

Zowel voor abonnementhouders als voor de losse kaartverkoop geldt dat bezoekers zich vooraf dienen aan te melden. Dat kan door op de website www.rooiskultuurkontakt.nl het aanmeldformulier in te vullen. De coronamaatregelen vereisen ook dat iedereen ouder dan 13 jaar bij de entree een coronatoegangsbewijs en een identiteitsdocument kan laten zien. Voor meer informatie, mail naar: literatuur@rooiskultuurkontakt.nl