Afbeelding
Foto: Jos van Nunen

Verbluffend veel fantasie op een A3

Cultuur Kunst en Cultuur

Sint-Oedenrode - Twee weken geleden startte Kiwanis met Atelier Inge Bollen een teken/ontwerpwedstrijd voor de kinderen in groep 5 en 6 van alle basisscholen in Sint-Oedenrode. Met als doel te laten zien dat er in deze tijden ook heel mooie dingen mogelijk zijn en daarbij, dat er ook een kans is om jong en oud te verbinden. Deze wedstrijd is een groot succes geworden. Startend met een inspirerend introductiefilmpje, gemaakt door Ingrid Bollen, hebben 367 kinderen hun fantasie losgelaten op een A3.

Allemaal hetzelfde startpunt: een schipper op een lege boot op zee. Aan de kinderen de uitdaging om te bedenken wat er op deze boot gebeurt en dat als tekening uit te werken. Het hoofd uit, de handen aan en zo even wegdromen in je eigen tekening, ver weg van corona. Alle leerkrachten hebben deze kans aangegrepen om tijdens de tekenles ruimte en materialen aan te bieden om die ideeën om te zetten in mooie tekeningen. Van de leerkrachten hebben ze unaniem lovende reacties gekregen. En de resultaten zijn werkelijk verbluffend. Hetzelfde startpunt dat leidt tot 350 compleet verschillende uitwerkingen; een Pokemonboot, regenboogboot, Papgatboot, boten met een escaperoom aan boord en zelfs een boot met een compleet Nederlands Elftal.
Uiteindelijk heeft de jury na lang beraad uit de meer dan 350 tekeningen de tien winnaars gekozen. Dit zijn: Anne (groep 6 de Sprongh Olland), Cathelijne (groep 6b basisschool Eerschot), Gijs (groep 5 Dommelrodeschool), Jade (groep 5/6a Odaschool), Jason (groep 6b Odaschool), Jasper (groep 5a Odaschool), Lotte (groep 6 de Springplank Kienehoef), Luna (groep 5/6 Sint Antonius van Padua Nijnsel), Nicky (groep 6 Franciscusschool Boskant), Suus (groep 5b basisschool Eerschot).

De winnaars krijgen prachtige prijzen: naast een XXL-knutseltas vol met teken- en schildermaterialen worden hun tekeningen tentoongesteld in een openbaar gedeelte op Odendael. Kiwanis is trots op de inzet van alle kinderen, op de samenwerking met de scholen en op de creatieve en enthousiaste inzet van Inge Bollen. De expositie voor alle bewoners van Odendael (en Rooi) gaan ze de komende weken voorbereiden. Zodra deze expositie opent, wordt dat bekend gemaakt. En ook belangrijk: natuurlijk krijgen alle kinderen hun tekening terug, om vol trots thuis te laten zien.