The Dynamite Shadows.
The Dynamite Shadows.

Titel Roois muziekboek bekend

Cultuur Kunst en Cultuur

Sint-Oedenrode – Zoals je weet is er een boek in de maak waarin alle Rooise muziek in de jaren ’60- ’70 beschreven wordt. De vele orkestjes die we hier hadden in die tijd, komen uitgebreid onder de aandacht in woord en beeld. De titel van het boek wordt: “Zo klonk Rooi (jaren’60- ’70)”

Volgens de initiatiefnemers wordt getracht een zo compleet mogelijk beeld te schetsen van het muzikale Sint-Oedenrode in die jaren. Er is ook aandacht voor andere vormen van muziek, behalve de beatorkesten: koren, gitaarclubs, individuelen, fanfare, kajotters, Haverlands Harmonieke, staffanfare enzovoorts.
Het is wel zaak dat er info aangedragen wordt en mogelijk ook fotomateriaal. Zo missen ze bijvoorbeeld nog een verhaal van de Hofkapel van vroeger. Andere aanvullende info is uiteraard ook welkom. Het boek geeft straks een weergave van Rooi in het algemeen in die jaren, maar de nadruk komt liggen op de muzikale activiteiten van ons muzikale dorp in de jaren ’60- ’70.

De organisatie zoekt verhalen en foto’s. Deze kunnen opgestuurd worden naar initiatiefnemer en organisator Nico: info@nicovandewetering.nl