foto: Bert Smith
foto: Bert Smith

Kerstconcert Polyhymnia op tv

Cultuur Kunst en Cultuur

Sint-Oedenrode - In deze heftige periode in ons leven, waarin bijna niets meer kan en we onze familie en vrienden zo missen, krijgen we een muzikaal lichtpuntje aangeboden. Omroep Meierij gaat namelijk op Eerste Kerstdag het kerstconcert van Polyhymnia uitzenden dat op 23 december 2017 is opgenomen in de Nijnselse kerk.

Het koor trad daar destijds op samen met het koperkwintet van Nos Jungit Apollo en Jos Friedrich aan het orgel. Het concert stond onder leiding van Nicole Friedrich-Krijnen, dirigent van het koor.
Ieder jaar rond Kerstmis, zorgt Gemengd Koor Polyhymnia, zoals een aantal andere Rooise koren, voor een live kerstconcert. Dat kan nu niet om de bekende redenen. Koren kunnen al geruime tijd niet meer samen zingen of repeteren. En dat is logisch vanwege het groeiende aantal Corona besmettingen.
“We zijn dan ook erg blij met dit initiatief van Omroep Meierij; we zijn immers veel aan huis gekluisterd en kunnen dankzij de omroep thuis nog eens van dit mooie kerstconcert genieten”, laat het koor weten.

De uitzendtijden op TV zijn: 25 december vanaf 24 uur, elk uur, tot 9 uur ’s morgens. En dan vanaf 12 uur weer ieder uur tot 23 uur. Het concert is dan ook te volgen via de website www.omroepmeierij.nl, op YouTube en op Facebook. Raadpleeg voor de uitzendfrequenties de website van de omroep.