Afbeelding

’t Roois Theater presenteert: De Grinsch

Cultuur Kunst en Cultuur

Sint-Oedenrode - Optreden voor een live publiek zat er dit jaar helaas niet in, voor ’t Roois Theater. “Dan maar digitaal”, dacht de jeugdgroep van de toneelvereniging. Vanaf woensdagavond , na zeven uur, is op de site van ’t Roois Theater de kerstfilm ‘de Grinsch’ te zien.

De Grinsch steelt Kerstmis
De Grinsch en Grinschella hebben een hekel aan kerst en alle ellende die daarbij komt kijken. De stank van dennenbomen, de kitscherige kerstversiering en die afgrijselijke Mariah Carey. Tot overmaat van ramp wordt Rudolphspool, het dorp waarin zij wonen, uitgeroepen tot kerstdorp van het jaar. Dat betekent: elke dag kerstkoortjes, overal kerstmannen en zelfs de kiosk van het dorp wordt ingepakt als groot cadeautje. De Grinsch en Grinschella besluiten in te grijpen, zij zorgen ervoor dat kerst dit jaar niet doorgaat…

Knoptoren
Het decor van de film is de Knoptoren. Normaal gesproken is dat een keurig opgeruimde plek, maar tijdens de opnames slingerden overal kerstballen, in de tuin stonden ineens kerstbomen en in de oven gaarde gek genoeg een lamakop. De kerk, waar ’t Roois Theater altijd met veel plezier repeteert, werd langzaam omgetoverd tot een kerstdorp. Het huis van de Grinsch en Grinschella bevond zich bij het orgel en één van de andere huiskamers werd in de WC van de Knoptoren gebouwd.

Jeugdgroep
Het maken van een film was natuurlijk heel erg leuk, maar de jeugdgroep van ’t Roois Theater hoopt natuurlijk volgend jaar weer live op te treden. Zij zijn altijd nog op zoek naar enthousiaste toneelspelers. Ben jij tussen 8 en 16 jaar oud en lijkt het jou leuk om toneel te spelen? Meld je dan nu aan via rooistheater@gmail.com.